Print Recipe
Traškių mini takų užkandžiai
Lengvai paruošiami ir visų mėgstami meksikietiški vieno kąsnio užkandžiai, tikri vakarėlių karaliai. Įdarus pasirinkite kokius tik norite, kaip aprašyta tekste prie šio recepto
Course Užkandžiai
Virtuvė Meksikos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 12 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Traškiems mini takams
Course Užkandžiai
Virtuvė Meksikos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 12 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Traškiems mini takams
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C (su apipūtimo funkcija) arba 180C be apipūtimo. Pasiruoškite keksiukams kepti skirtą formą (naudosite ją apverstą).
  2. Iš tortilijų apvalia sausainiams formuoti skirtu žiedu išpjaukite 6cm skersmens apskritimus. Šiuos apskritimus sudėliokite vienu sluoksniu ant didelės lėkštės ir 30s pašildykite mikrobangų krosnelėje (jei tokios neturit labai trumpam įkiškit į orkaitę) - taip tortilijos taps minkštos ir lanksčios.
  3. Vieną tortilijų pusę patepkite aliejumi ir pabarstykite smulkia druska (labai patogu šį darbą atlikti su purškiamu aliejumi). Tada sulenkite apskritimą pusiau aliejuota puse į apačią ir įsprauskite į tarpą tarp dviejų keksiuko ertmių, apverstoje kepimo formoje, kaip matote nuotraukoje. Suformuokite tokiu būdu visus takus. Aliejumi patepkite ir vidinę pusę, kai jau jie bus įsprausti į kepimo formą. Pašaukite kepti ir kepkite apie 12-13 minučių, arba kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti bei sukietėti kepimo formoje. Visiškai atvėsusius takus sudėkite į sandariai užsidarantį indą ir galite juos laikyti 2-3 dienas (ilgainiui takai sugers drėgmę, tad praras traškumą).
  4. Pasiruoškite įdarus: dubenėlyje šakute sutrinkite avokadus, pagardinkite juos laimų sultimis, druska ir čili pipirais, įmaišykite pasmulkintų kalendrų. Kitame dubenėlyje sumaišykite labai smulkiai supjaustytus vyšninius pomidoriukus, pagardinkite druska, čili pipirais ir laimo sultimis. Mažame indelyje sumaišykite apie 1 šaukštelį majonezo su chipotle in adobo padažu (arba sriracha)
  5. Prieš pat patiekiant takus kiekvieno jų vidų patepkite (mažo šaukštelio nugarėle) majonezo padažu, dėkite trintų avokadų, ant viršaus dėkite truputį pomidorų salsos, pabarstykite šiek tiek fetos ir trupučiu nigela sėklų. Kad stabiliau laikytųsi, indo, kuriame tiekiau mini takus, dugne įbėriau saulėgrąžų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *