Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Morengui
- 200 g kiaušinių baltymų (prireiks 6-7 didelių kiaušinių)
- 370 g baltojo cukraus
- 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
- 2 šaukšteliai obuolių acto
Apelsinų sirupui su rozmarinais
- 100 ml šviežių apelsinių sulčių
- 2 šaukštai obuolių acto
- 4 rozmarino šakelės
- 50 g baltojo cukraus
- 2 šaukšteliai citrinų sulčių
Kardamoniniam kremui
- 300 ml grietinėlės 36% riebumo
- 100 g mascarpone
- 1 šaukštas cukraus pudros
- 8 kardamonų pumpurai (išlukštenkite sėkleles ir jas sugrūskite prieskonių grūstuvėje, o pumpuro žiedus išmeskite)
Vaisiai (galit naudoti kitokius)
- 2 nektarinai (sunokę, bet tvirti)
- 3 slyvos (didelės, sunokę, bet tvirtos)
- 1 star fruit (arba kekė žaliųjų vynuyogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais)
- 2 pasiflorai (tik sultys su sėklomis)
Ingredientai
Morengui
Apelsinų sirupui su rozmarinais
Kardamoniniam kremui
Vaisiai (galit naudoti kitokius)
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C (be apipūtimo) [arba 160 su apipūtimo funkcija]. Didelėje kepimo skardoje išitieskite kepimo popieriaus lakštą ir ant jo nubrėžkite 22cm skersmens apskritimą.
- Į labai švarų plakimo indą supilkite baltymus (kambario temperatūros) ir vidutiniu greičiu plakite juos apie 3-4 minutes, kol suputos. Neišjungdami motoro berkite po 1 šaukštą cukraus maždaug kas 30s, arba kai tik prieš tai įbertas cukrus ištirps. Taip plakite baltymus kol sudėsite visą cukrų (ne trumpiau nei 7-10 min), ir kol baltymų masė bus žvilganti, balta ir tvirta. Pabaigoje suberkite krakmolą ir supilkite actą ir švelniai išmaišykite (galite tą daryti mentele arba lėtais apsisukimais kombainu). Sukrėskite visą baltymų masę ant pažymėto apskritimo ir mentele (arba šaukšto nugarėle) suformuokite norimos formos morengą.
- Pašaukite skardą su morentu į orkaitę ir iškart sumažinkite temperatūrą iki 150C (be apipūtimo) [arba 130C su apipūtimu]. Kepkite morengą 1,5 val, arba kol visiškai išdžius paviršiuje. Išjunkite orkaitę ir truputį praverę dureles įstatykite medinį šaukštą, kad morengas pamažu vėstų orkaitėje. Geriausia jei taip paliksite morengą šiek tiek praviroje orkaitėje džiūti per naktį.
- Pasigaminkite sirupą: į mažą puodą supilkite sultis, actą, sudėkite rozmarinus ir cukrų ir užkaiskite. Užvirinkite ir maišykite, kol cukrus ištirps. Vis pamaišydami virinkite apie 3-4 min., arba kol sirupas šiek tiek sutirštės (jis tirštės toliau stingdamas). Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite citrinų sultis ir palikite pilnai atvėsti. Išimkite rozmarinų šakeles.
- Pasigaminkite kremą: visus išvardintus ingredientus sudėkite į plakimo indą ir plakite dideliais apsisukimais, kol masė taps kreminės konsistencijos. Sudėkite į dubenį ir uždengę laikykite šaldytuve kol prireiks.
- Pasiruoškite vaisius - juos galite supjaustyti mandolina labai plonomis riekelėmis, sudėliokite didelėje lėkštėje, kad būtų patogu imti ir puošti.
- Kai būsite pasiruošę patiekti pavlovą, perkelkite morengą ant serviravimo lėkštės, ant morengo sudėkite kremą, sudėliokite vaisius, pašlakstykite pasiflorų sultimis, palaistykite trupučiu sirupo (likusį atneškite ant stalo, kad svečiai užsipiltų kiekvienas savo porciją)
Pastabos