Sotus, aromatingas, subalansuotas daržovių apkepas
grūdėtos konsistencijos užtepas – puikus užkandžių stalo elementas, o taip pat skanus garnyras prie mėsos patiekalų
Vasariškai gaivus ir lengvas vegetariškas gratinas
Improvizacija nuo Lietuvos iki Meksikos – bulvių ir cukinijų blynas su meksikietiškais priedais
Trapioje filo tešloje įsuktas pakepintų moliūgų, kopūstų, ryžių ir fetos sūrio įdaras. Varijuoti čia galima iki soties – pradedant prieskoniais ir baigiant įdaro ingredientais.
Kremiškas humusas puikiai dera su aromatingais ėrienos ir fetos maltinukais bei ryškiomis pomidorų salotomis. Skaniausia – su šviežiai keptomis pita duonelėmis
Nuostabus derinys – kramelizuoti moliūgai su traškiais avinžirniais, aštria čioriso dešra, su feta ir „išmasažuotomis” kale salotomis
Pistacijų spalvos tiršta vegetariška sriuba, kurioje pirmu smuiku griežia cukinijos, tačiau melodiją užduoda mėtos ir feta!:)
Gaivus, truputį aštrus, su daug prieskoninių žolelių. Užtepas, užkandis, pagardas arba tiesiog meze, labai tinkanti ant turkiškų kandžių stalo. Šio patiekalo turkiškas pavadinimas – HAYDARI
Patiekalas, kuris tiks ir patiks kiekvienam: brančui ar vegetariškai vakarienei, skanus ir šiltas, ir atvėsęs, net ir kitą dieną tiks pietų dėžutei.
- 1
- 2