Print Recipe
Kreminė žirnelių ir porų sriuba
Maksimumas jaukumo - trintos, sočios, kremiškos sriubos. Ši dar ir be galo gardi, maistinga bei labai patrauklios žalios spalvos:) Tik nepamirškite iš vakaro užmerkti žirnių, kad sriubą išvirtumėt vos per keliasdešimt minučių
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 12 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 12 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Puode storu dugnu ištirpinkite sviestą ir suberkite porus kartu su česnakais, pabarstykite druska ir pipirais. Kepinkite kol porai suminkštės, bet neparuduos. Sudėkite supjaustytus pastarnokus (arba salierus), suberkite išmirkintus ir nusausintus žirnius, trumpai apkepinkite. Sudėkite bulves ir užpilkite sultiniu. Užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite uždengtame puode apie 15-20 minučių, arba kol žirniai bus pilnai suvirę, bulvės minkštos.
  2. Pačioje pabaigoje suberkite žalius (šaldytus) žirnelius, palaukite apie 1-2 minutes, kol jie puode sušils, tada įmerkiamu blenderiu (arba kokteiline) sutrinkite sriubą iki tirštos konsistencijos (kuo ilgiau trinsite/plaksite, tuo konsistencija bus labiau vienalytė - pasirinkite kaip jums labiau patinka). Jei sriuba pernelyg tiršta, įpilkite šiek tiek verdančio vandens. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Patiekite pabarstę žalumynais (smulkintais svogūno laiškais ar krapais).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *