Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 20 min |
Pasyvus laikas | 12 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 20 g sviesto
- 1 poras (tik balta dalis, plonai supjaustytas)
- 2 česnako skiltelės (susmulkintos)
- ½ pastarnoko (arba saliero šaknies arba stiebų), smulkiai supjaustyto
- 300 g žirnių skaldytų (būtinai pamerkite iš vakaro, kad suminkštėtų)
- 2 bulvės (supjaustytos kubeliais)
- 1 litras sultinio (vištienos arba daržovių)
- 1 stiklinė žalių žirnelių (šaldytų)
- druskos ir pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Puode storu dugnu ištirpinkite sviestą ir suberkite porus kartu su česnakais, pabarstykite druska ir pipirais. Kepinkite kol porai suminkštės, bet neparuduos. Sudėkite supjaustytus pastarnokus (arba salierus), suberkite išmirkintus ir nusausintus žirnius, trumpai apkepinkite. Sudėkite bulves ir užpilkite sultiniu. Užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite uždengtame puode apie 15-20 minučių, arba kol žirniai bus pilnai suvirę, bulvės minkštos.
- Pačioje pabaigoje suberkite žalius (šaldytus) žirnelius, palaukite apie 1-2 minutes, kol jie puode sušils, tada įmerkiamu blenderiu (arba kokteiline) sutrinkite sriubą iki tirštos konsistencijos (kuo ilgiau trinsite/plaksite, tuo konsistencija bus labiau vienalytė - pasirinkite kaip jums labiau patinka). Jei sriuba pernelyg tiršta, įpilkite šiek tiek verdančio vandens. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Patiekite pabarstę žalumynais (smulkintais svogūno laiškais ar krapais).