Šventiškas šparagų užkandis gali būti tiekiamas kaip atskiras patiekalas, arba garnyras prie pagrindinių mėsiškų patiekalų. Polonezas - iš prancūzų virtuvės kilęs daržovių patiekimo būdas, kuomet jos pabarstomos svieste paskrudintais džiūvėsėliais ir kiaušiniais. Šiuo atveju patiekalas dar pagardintas lazdyno riešutais
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Šparagams ir citrininiam užpilui
- 80 ml Alyvuogių aliejaus (plius dar šiek tiek šparagams kepti)
- 80 ml citrinų sulčių
- ½ citrinos nutarkuota žievelė
- 1 šaukštelis cukraus
- 1 česnako skiltelė (sutarkuota)
- 2 pundeliai šparagų (sumedėję kotai nupjauti arba nuskusti)
Ingredientai
Šparagams ir citrininiam užpilui
|
|
Procesas
- Pasigaminkite pabarstus: didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Kai jis pradės putoti, suberkite šalotinius svogūnus bei česnakus ir pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkintus riešutus, tada ir džiūvėsėlius, kapotus žalumynus ir pusę kiekio kiaušinio. Kepinkite maišydami apie 2-3 minutes, arba kol gražiai aprskrus, pasūdykite ir laikykite kambario temperatūroje, kol prireiks.
- Pasiruoškite citrininį užpilą: sumaišykite aliejų, citrinų sultis, žievelę, cukrų, įberkite šiek tiek druskos, ir viską išplakite iki vientisos emulsijos. Atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite grilinę keptuvę (arba kitokią, jei grilinės neturite), šiek tiek patepkite riebalais. Aliejumu patepkite ir šparagus, tada sudėkite į keptuvę ir kepinkite ant didelės ugnies, vis vartydami, apie 3-5 minutes, arba kol šiek tiek suminkštės. Sudėkite šparagus į lėkštę, pašlakstykite citrinų aliejaus užpilu ir pabarstykite džiūvėsių ir riešutų mišiniu. Ant viršaus užbarstykite likusį tarkuotą kiaušinį.
Pastabos
Ačiū, kad pasidalinot įspūdžiais, Asta, džiugu girdėti!
Tiesiog tobulas šparagų receptas! Pabandžiau pakeisti lazdynų riešutus pistacijomis su šiek tiek anakardžių (nes nebeturėjau lazdynų) gavosi taip pat labai puikiai.