Print Recipe
Kalafijorų ir saldžių bulvių blyneliai su ikrais Velykoms
Šventiškų užkandžių idėja
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis blynai, kalafioras, bulvės
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Kalafijorų blyneliams
Saldžių bulvių blyneliams
Patiekti
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis blynai, kalafioras, bulvės
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Kalafijorų blyneliams
Saldžių bulvių blyneliams
Patiekti
Procesas
  1. Gausiai pasūdytame vandenyje išvirkite kalafijorus, kol jie taps labai minkšti. Nupilkite vandenį ir sugrūskite grūstuve. Įmaišykite kiaušinį, česnaką, nutarkuotą citrinos žievelę, krapus, miltus, parmezaną, įberkite grūstų pipirų (druskos turėtų pakakti iš kalafijoro ir parmezano). Užmaišykite tešlą, tik kol ingredientai susijungs.
  2. Tarkuotas saldžias bulves sumaišykite su kiaušiniu, suberkite kuminus, smulkintas petražoles, česnakus, suberkite miltus ir įberkite druskos. Viską sumaišykite, kol susijungs ingredientai.
  3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Mažu šaukšteliu formuokite nedidelius blynelius, kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išėmę iš keptuvės trumpam sudėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
  4. Patiekite blynelius kambario temperatūros, ant kiekvieno blynelio uždėkite po šaukštelį grietinės ir ikrų. Papuoškite krapo šakele.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *