Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Kalafijorų blyneliams
- ½ mažo kalafijoro (apie 200g)
- druskos ir pipirų
- 1 kiaušinis (mažas)
- 1 česnako skiltelė (sutarkuota)
- ½ citrinos nutarkuota žievelė
- 2 šaukštai smulkintų krapų (tiks ir kotelaiai ir lapeliai), kelis lapelius pasilikite dekoracijai
- 2 šaukštai miltų
- 25 g sutarkuoto parmezano sūrio
- aliejaus kepti
Saldžių bulvių blyneliams
- 1 saldi bulvė (apie 200g) sutarkuota stambiai
- 1 kiaušinis (didelis)
- ¼ šaukštelio malto kumino
- 1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių
- 1 česnako skiltelė (sutarkuota)
- žiupsnis druskos
- 1 šaukštas viso grūdo speltų miltų
- aliejaus kepti
Patiekti
- sūdytų raudonųjų ikrų
- grietinės (riebesnės)
Ingredientai
Kalafijorų blyneliams
Saldžių bulvių blyneliams
Patiekti
|
|
Procesas
- Gausiai pasūdytame vandenyje išvirkite kalafijorus, kol jie taps labai minkšti. Nupilkite vandenį ir sugrūskite grūstuve. Įmaišykite kiaušinį, česnaką, nutarkuotą citrinos žievelę, krapus, miltus, parmezaną, įberkite grūstų pipirų (druskos turėtų pakakti iš kalafijoro ir parmezano). Užmaišykite tešlą, tik kol ingredientai susijungs.
- Tarkuotas saldžias bulves sumaišykite su kiaušiniu, suberkite kuminus, smulkintas petražoles, česnakus, suberkite miltus ir įberkite druskos. Viską sumaišykite, kol susijungs ingredientai.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Mažu šaukšteliu formuokite nedidelius blynelius, kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išėmę iš keptuvės trumpam sudėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
- Patiekite blynelius kambario temperatūros, ant kiekvieno blynelio uždėkite po šaukštelį grietinės ir ikrų. Papuoškite krapo šakele.