Print Recipe
Japoniški blynai
Purūs ir lengvi japoniški blyneliai, savo konsistencija primenantys suflė
Virtuvė Japonijos
Raktažodis blynai, kepiniai
Porcijos
asm
Ingredientai
Virtuvė Japonijos
Raktažodis blynai, kepiniai
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Kiaušinių trynius sumaišykite su pienu ir žiupsneliu druskos. Miltus, kepimo miltelius išsijokite tiesiai į trynių masę ir išsukite.
  2. Baltymus suplakite iki minkštų putų, tada suberkite cukrų. Plakite ant didelių apsukų kol baltymai taps standūs (tačiau neperplakite, turėtų pakakti apie 4-5 min). Kelis šaukštus baltymų masės atsargiai įmaišykite į trynių masę, tada šią masę sudėkite į likusius baltymus ir vėl viską labai atsargiai išmaišykite, kad nesuplotumėte susidariusių oro burbuliukų.
  3. Didesnę keptuvę nepridegančiu dugnu ir turinčią sandarų dangtį labai lėtai ir ilgai įkaitinkite (galite pradėti kaitinti tada, kai pradedate plakti baltymus - ant pačios mažiausios kaitros). Jei naudojate konditerinius žiedus, pravartu juos patepti (arba papurkšti, jei turite purškiamų riebalų) riebalais, taip lebgviau išimsite iškepusius blynus iš formelių. Keptuvę patepkite keliais lašeliais aliejaus (kuo mažiau, kad neliktų lašelų, antraip iškepę blynai turės tamsesnius taškelius)
  4. Dėkite žiedus į keptuvę (ne daugiau 3), ir į juos pridėkite maždaug ½-⅔ tūrio tešlos. Jei kepate be žiedų, suformuokite nedidelius blynelius (3, ne daugiau), ir atsargiai dėdami aukštyn uždėkite dar po šaukštą tešlos, kad iškeptų tarsi bokšteliai). Į tarpus tarp blynų įpilkite apie 1 šaukštą vandens, kad susidarytų keptuvėje garai. Uždenkite dangtį ir kepkite ant pačios mažiausios kaitros apie 4 minutes, arba kol apačia labai gražiai paruduos, o visa masė šiek tiek sutvirtės. Atsargiai apverskite kita puse, vėl uždenkite keptuvę (galite vėl įlašinti kelis lašus vandens), ir uždengę kepkite dar apie 3-4 minutes, kol kita pusė gražiai paruduos ir visas blynas bus iškepęs.
  5. Patiekite šiltus, su plakta grietinėle ir uogomis, pabarstę cukraus pudra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *