Pasiruošimas | 30 min |
Laikas | 30 min |
Pasyvus laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1,2 kg menkės filė be odos, supjaustytos gabalėliais (aš naudojau menkės nugarėlių kepsnelius)
- 1 šaukštas garstyčių sėklų (sutrintų grūstuvėje iki miltelių)
- 50 g sviesto
- 2 šalotiniai svogūnai supjaustyti kuo smulkiau
- 500 g žalių žirnelių (gali būti šaldyti)
- 150 ml grietinėlės 10%
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Menkės gabalėlius nusausinkite, iš abiejų pusių pabarstykite grūstomis garstyčiomis ir palikite pasimarinuoti apie 20 min (arba iki 2 val).
- Nedideliame puode storesniu dugnu ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite 400g žirnelių, įpilkite 200ml vandens, pasūdykite ir užvirę sumažinkite ugnį, palikite troškintis apie 15-20 min.
- Likusius 100g žirnelių išvirkite gerai pasūdytame vandenyje apie 5 minutes, nusunkite, suberkite į blenderį, ten pat supilkite grietinėlę ir sutrinkite viską iki vientisos piurė. Šią piurė supilkite į virtus žirnelius su svogūnais, ir laikykite šiltai (tik neužvirinkite, galite nebent pakaitinti ant nedidelės ugnies, kad patiekiant būtų šiltas).
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite menkės gabalėlius, pabarstykite druska ir pipirais, ir apkepinkite žuvį iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepusi (apie 5-6 min).*
- Į pašildytas lėkštes sudėkite žirnelius kartu su padažu, ant viršaus dėkite menkės gabalėlius. Papuoškite žalumynais ir patiekite iškart.
Pastabos
*aš turėjau vieną nedidelę cukiniją, kurią reikėjo sunaudoti, todėl supjausčiau ją juostelėmis, ir iškepus žuviai, žuvies gabalėlius išėmiau į lėkštelę, o keptuvėje, kurioje kepė žuvis, padidinusi kaitrą apkepinau pusę minutės cukinijų "makaronus", kuriuos pagardinau keliais grūdeliais druskos.
Patiekdama lėkštėje pirmiausia klojau sluoksnį cukinijų, ant viršaus - žirnelių masę, o ant jų - keptą žuvį, puošiau žirnelių daigais.
Recepto šaltinis - Fish, Recipes from the sea