
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 3 salotų saujos (pvz., radicchio, endive, mišinio - tiks kartesnės)
- 200 g ožkų sūrio (minkšto)
Marinuotiems burokams
- 125 ml vandens
- 250 ml obuolių sidro acto
- 80 ml medaus
- ¼ stiklinės šalavijų lapų
- druskos, pipirų
- 3 burokėliai Tradiciniai, vidutinio dydžio, plonai supjaustyti
- 4 burokėliai spalvoti (pvz., dryžuoti), maži, plonai supjaustyti
Karamelizuotiems riešutams
- 100 g graikinių riešutų
- 2 šaukštai medaus
- 1 šaukštelis druskos
Ingredientai
Marinuotiems burokams
Karamelizuotiems riešutams
|
![]() |
Procesas
- Pasiruoškite burokų marinatą: sumaišykite vandenį, actą, medų, šalavijus ir druską su pipirais indelyje. Tradicinius burokėlius ir spalvotus burokėlius sudėkite į atskirus (geriausia stiklinius) dubenėlius, ir ⅔ marinato supilkit į raudonuosius, o trečdalį - į spalvotus. Palikite šaldytuve 2 valandas arba per naktį.
- Pasigaminkite karamelizuotus riešutus: sudėkite medų, druską ir riešutus į nedidelę paktuvę nepridegančiu paviršiumi ir kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 3-4 min., kol pagels. Suberkite viską ant skardelės, išklotos pergamentiniu popieriumi, ir palikite atvėsti.
- Kai jau būsite pasiruošę patiekti salotas, ištraukite burokėlius iš jų marinato (pasilikite 80ml marinato, ir jį sumaišykite su aliejumi - taip gausite salotų padažą. Sudėkite salotų lapus į didelę lėkštę, ant viršaus sudėkite marinuotus borokėlius, ožkų sūrio gabalėlius, ir pašlakstykite marinatu, užberkite karamelizuotais riešutais ir patiekite.