Print Recipe
Japoniškas žaliosios arbatos šifoninis pyragas
Lengvos it pūkas konsistencijos pyragas, labai saikingai saldus ir visiškai neriebus
Matcha chiffon cake
Course Desertai
Virtuvė Japonijos
Raktažodis matcha
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Japonijos
Raktažodis matcha
Porcijos
asm
Ingredientai
Matcha chiffon cake
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Pasiruoškite 17cm diametro aliumininę chiffon cake kepimo formą (arba kitokią kepimo formą su nuimamu dugnu), formos netepkite jokiais riebalais ir neišklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenėlyje gerai išpakite trynius su trečdaliu kiekio cukraus. Supilkite aliejų ir vandenį ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenėlyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir matcha arbatą. Šį mišinį persijokite tiesiai į kiaušinių masę, geriausia jei įmaišysite persijotus miltus trimis porcijomis, kaskart švelniai sumaišydami tešlą.
  3. Elektriniu kombainu pradėkite plakti baltymus. Kai masė suputos, supilkite antrą trečdalį cukraus. Kai baltymai taps minkštomis putomis, dalimis berkite likusį cukrų ir plakite kol baltymai bus gerai išplakti (perplakti nereikėtų, užtruksite apie 5-6 minutes max). Baltymų masę labai atsargiai trimis dalimis įmaišykite į tešlą. Viską supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir stuktelkite kelis kartus formą į darbastalį, kad nepasiliktų oro tarpų tešloje.
  4. Kepkite 30 minučių, arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Dar karštą pyragą apverskite aukštyn kojomis, palikdami gerą oro tarpą ventiliuotis (pvz., ant aukštesnių grotelių). Palaukite kol pyragas visiškai atvės, tada peiliu apipjaukite pyrago kraštus šalia formos briaunų, taip pat aplink kaminėlį. Pabaigoje aštriu ilgu peiliu apipjaukite pyrago apačią ir apvertę visą pyragą aukštyn kojomis patiekite plokščioje lėkštėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.