Print Recipe
Pietų Indijos baklažanų karis ir ryžiai su kuminais
Australijos MasterChef patiekalas, autentiškas Pietų Indijos karis, gausus kokosų, imbierų, citrinžolių aromatų. Indijoje baklažanai skrudinami aliejuje, tačiau aš pasirinkau juos verčiau kepti orkaitėje.
Kathirikai curry
Course Main Dish
Virtuvė Indijos
Raktažodis vegetariški, baklažanai
Porcijos
asm
Ingredientai
Baklažanams
Kariui
Skrudintiems riešutams
Skrudintiems svogūnams
Jogurto ir kalendrų čatniui
Ryžiams su kuminais
Course Main Dish
Virtuvė Indijos
Raktažodis vegetariški, baklažanai
Porcijos
asm
Ingredientai
Baklažanams
Kariui
Skrudintiems riešutams
Skrudintiems svogūnams
Jogurto ir kalendrų čatniui
Ryžiams su kuminais
Kathirikai curry
Procesas
  1. Baklažanus supjaustykite stambesniais gabalais, pabarstykite druska ir palikite pastovėti apie valandą, kad išsiskirtų kuo daugiau skysčio. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Pašlakstykite aliejumi ir kepkite apie 20-25 minutes 190C orkaitėje, arba kol baklažanai gražiai apskrus.
  2. Kepant baklažanus kartu apskrudinkite ir riešutus - suberkite į skardelę ir kepkite 10 minučių, stebėdami, kad nepradėtų svilti. Išėmę atvėsinkite, tada sugrūskite grūstuvėje ir pabarstyktie druska. Atidėkite į šalį.
  3. Pasigaminkite traškius šalotinius svogūnus: įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Skrudinkite tol, kol visas skystis išgaruos ir svogūnai patamsės, taps traškūs. Išgriebkite kiaurasamčiu ir suberkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius, tada pabarstykite druska ir atidėkite į šalį.
  4. Pasigaminkite kalendrų čatnį: susmulkinkite visus ingredientus blenderiu iki vientisos konsistencijos ir atidėkite į šalį.
  5. Stambiai supjaustytus šalotinius svogūnus, čili pipirus, 2 citrinžolės stiebus (juos smulkiai supjaustykite), ciberžoles, imbierus, česnakus, 3 laimo lapus (jei naudosit), tarkuotus kokosus suberkite į blenderį, įpilkite 100ml aliejaus ir viską sutrinkite į vientisą pastą.
  6. Į gilią (geriausia nesvylandčia danga) keptuvę įpilkite likusius 20ml aliejaus, įkaitinkite iki vidutinio karštumo, įmeskite plaktuku suminkštintą citrinžolės stiebą ir likusius 3 laimo lapus, kai šie paskleis aromatą, supilkite visą sutrintą prieskonių pastą ir kepinkite maišydami apie 20-25 min., arba kol aliejus pradės atsiskirti nuo masės. Sudėkite shrimp paste (patariu ją išmaišyti nedideliame kiekyje kokosų pieno) į keptuvę su kari pasta, supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų, įpilkite laimų sultis, kokosų vandenį, ir dar kelias minutes pakaitinkite. Įberkite druskos, paragaukite, jei masė pernelyg tiršta, įpilkite papildomai kokosų vandens (arba vandens).
  7. Kuminus, skirtus ryžiams, paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol jie paskleis aromatą. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Įdėkite į keptuvę ghee ir apkepinkite svogūnus, tik neleiskite jiems apskrusti. Suberkite atgal į keptuvę kuminus, tada sudėkite nuplautus ir nuvarvintus ryžius, minutę kitą pakepinkite maišydami, tada sudėkite visą turinį į puodą, supilkite vandenį, įberkite druskos, užvirinkite, ir virkite ant siplnos ugnies 10 minučių. Išjunkite kaitrą ir palikite ryžius dar 10 minučių išbrinkti. Pabaigoje sukedenkite šakute ir padėkite į šalį kol prireiks patiekti.
  8. Kario padažą paskirstykite į lėkštes. Ant viršaus dėkite baklažano gabalėlius, pabarstykite traškiais svogūnais, kepintais riešutais, pašlakstykite kalendrų čatniu, papuoškite šviežiomis kalendromis ir patiekite su virtais kumino ryžiais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.