Print Recipe
Keptų rabarbarų ir jogurto desertas
Itin greitai ir paprastai pagaminamas, iš anksto paruošiamas gaivus desertas iš keptų rabarbarų ir nusausinto graikiško jogurto, patiekiamas su kepintais riešutais ir medumi arba klevų sirupu.
Rhubarb no bake desert
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Porcijos
porc
Ingredientai
Rhubarb no bake desert
Procesas
  1. Rabarbarus sudėliokite į nedidelę skardelę vienu sluoksniu. Pabarstykite cukrumi ir prieskoniais ir pašaukite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180C, 15 minučių, arba kol rabarbarai suminkštės ir cukrus pilnai ištirps. Tegul rabarbarai išlaiko savo formą, nesistenkite jų sutrinti. Pilnai atvėsinkite.
  2. Jogurtą sudėkite į sietelį, išklotą marlės sluoksniu, įtaisykite sietelį į dubenėlį, ir palikite per naktį šaldytuve, kad nuvarvėtų kuo daugiau vandens. Jogurtas turėtų tapti labai tirštas, kaip kreminis sūris.
  3. Sudėkite sluoksniais į serviravimo indelius (gražiausia - stiklinius): pradėkite nuo storo rabarbarų sluoksnio, ant jo - kelis šaukštelis jogurto, tada vėl rabarbarų, viršuje - jogurto. Pabarstykite pasmulkintais riešutais ir pašlakstykite klevų sirupu ar medumi. Galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve (patariu riešutus ir medų dėti prieš pat patiekiant).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.