Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 500 g rabarbarų supjaustytų apie 2-3cm gabalėliais
- 75 g cukraus
- žiupsnelis malto kardamono (arba kitokių mėgstamų prieskonių - vanilės, gvazdikėlių, cinamono...)
- 500 g graikiško natūralaus jogurto
- 100 g lazdyno riešutų (apkepintų trumpai orkaitėje, nuluptomis odelėmis, pasmulkintų)
- klevų sirupo (arba skysto medaus)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Rabarbarus sudėliokite į nedidelę skardelę vienu sluoksniu. Pabarstykite cukrumi ir prieskoniais ir pašaukite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180C, 15 minučių, arba kol rabarbarai suminkštės ir cukrus pilnai ištirps. Tegul rabarbarai išlaiko savo formą, nesistenkite jų sutrinti. Pilnai atvėsinkite.
- Jogurtą sudėkite į sietelį, išklotą marlės sluoksniu, įtaisykite sietelį į dubenėlį, ir palikite per naktį šaldytuve, kad nuvarvėtų kuo daugiau vandens. Jogurtas turėtų tapti labai tirštas, kaip kreminis sūris.
- Sudėkite sluoksniais į serviravimo indelius (gražiausia - stiklinius): pradėkite nuo storo rabarbarų sluoksnio, ant jo - kelis šaukštelis jogurto, tada vėl rabarbarų, viršuje - jogurto. Pabarstykite pasmulkintais riešutais ir pašlakstykite klevų sirupu ar medumi. Galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve (patariu riešutus ir medų dėti prieš pat patiekiant).