Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 2 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 700 g jautienos (tinkamos troškinimui, supjaustytos plonomis juostelėmis arba norimo dydžio gabaliukais)
- 3-4 šaukštai miltų
- Alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas didelis supjaustytas gabaliukais
- 4 skiltelės česnako susmulkintos
- 2 paprikos (žalios arba raudonos), supjaustytos gabalėliais
- 4 šaukštai pomidorų pastos
- 2 šaukštai saldžiosios paprikos
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos
- ½ stiklinės balto vyno
- 400 ml sultinio kiekis apytikslis (labiausiai tiktų jautienos, bet jei neturit naudokit vištienos arba daržovių, arba vandenį)
- druskos, pipirų
Patiekimui
- 150 g grietinės
- kapotų petražolių
- virtų makaronų (arba bulvių košės)
Ingredientai
Patiekimui
|
|
Procesas
- Supjaustytą jautieną pabarstykite miltais ir apvoliokite taip, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų miltais (geriausia - ranka). Troškinimui skirtame inde įkaitinkite šaukštą aliejaus. Dėkite dalį mėsos gabalėlių (kad neperkrautumėt indo - prireiks tą padaryti dviem ar net trimp porcijom) ir kepinkite mėsą kol gerai apskrus iš visų pusių, tada išimkite ir atdidėkite į šalį. Pilkite dar šaukštą aliejaus ir kepinkite taip pat kitą porciją mėsos, kol apkepinsite visus gabalėlius.
- Į troškintuvą įpilkite dar aliejaus, suberkite supjaustytus svogūnus ir kepinkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite česnakus, paprikas, ir toliau kepinkite maišydami. Kai daržovės visiškai suminkštės, sudėkite į troškintuvą apkepintą mėsą, suberkite saldžias ir rūkytas paprikas, pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite pomidorų koncentratą (pastą), ir viską gerai apkepinkite dar keletą minučių. Įpilkite vyną ir pagramdykite gerai dugną, kad viskas, kas prikepė, ištirptų.
- Supilkite sultinį (arba vandenį), užvirkite ir pasirinkite kokiu būdu toliau gaminsite: galite pašauti į orkaitę apie 1,5 val (apie 160C temperatūra), arba ant mažos ugnies troškinkite ant viryklės. Jei troškinsite ant viryklės, nepamirškite kaskart pamaišyti ir pagramdyti prie dugno prilipusį padažą, kad neprisviltų. Troškinkite apie 1,5-2 valandas, arba tol, kol jūsų mėsa bus minkštutė. Galite paskutines 20-30 minučių troškinti atidengus dangtį, kad padažas nugaruotų ir taptų tirštesnis.
- Jei padažas nepakankamai tirštas, galite jį sutirštinti krakmolu arba miltais (apie šaukštą miltų/krakmolo išmaišykite mažame kiekyje vandens ir maišydami supilkite į puodą, neleisdami susidaryti gumuliukams). Jei padažas pernelyg sutirštėjo, praskieskite vandeniu (sultiniu). Paragaukite - gal trūksta druskos, pipirų, aitrumo? Nepakens ir šaukštelis cukraus - geriau susibalansuos skonis.
- Prieš patiekiant įmaišykite į guliašą grietinės ir pabarstykite petražolėmis. Patiekite su virtais makaronais arba su bulvių koše.
Ačiū, kad pasidalinot savo nuomone, Ingrida!!
Skanu, bet pomidoru pasta nurūgštino patiekalą. Nedėčiau jos kitą kart gaminant. Tikrai nepagerino patiekalo