Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 1 šaukštelis sausų mielių
- 500 g speltų miltų
- 2 šaukšteliai anyžių sėklių sutrintų grūstuvėje (nedėkit, jei nemėgstatnarba pakeiskite kmynais)
- 1 šaukštelis druskos smulkios
- 1 šaukštas raugo (nedėkit, jei neturit)
- 300 ml vandens
- 1 šaukštas sviesto (minkšto)
- 1 šaukštas medaus
Ingredientai
|
|
Procesas
- Dubenyje (geriausia - virtuvinio kombaino inde) sumaišykite mieles su miltais, anyžiais ir druska. Sudėkite raugą (praleiskit šią poziciją, jei neturit raugo), supilkit vandenį (šiltą, bet ne karštą), sviestą ir medų. Išsukite tešlą kol gausite minkštą elastingą tolygią masę. Suformuokite iš tešlos rutulį, aptepkite aliejumi ir padėkite šiltai, uždengę virtuviniu rankšluosčiu, kad tešla pakiltų (apie 1,5-2 val). Tešlos tūris turėtų mažiausiai padvigubėti.
- Tešlą sumaigykite ir padalinkite į 16 lygių dalių. Ant truputį pamiltuoto darbastalio suformuokite iš kiekvienos tešlos dalies po apvalų rutuliuką ir sudėkite šiuos rutuliukus į dvi pergamentiniu popieriumi iškliotas kepimo skardas, paliekant gana didelius atstumus tarp bandelių (kepdamos jos plėsis). Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir vėl palikite tešlą pakilti (30-40 min)
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kiekvieną paaugusią bandelę patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sėklomis (galite pasidaryti sėklų mišinį, galite dalį bandelių pabarstyti vienomis, kitą dalį - kitomis sėklomis). Kepkite 10-15 minučių, arba kol gražiai pagels (kepimo laikas priklausys nuo bandelių dydžio, jei nuspręsite daryti didesnes (ir mažiau nei parašyta), pakepkite keliomis minutėmis ilgiau.