Print Recipe
Speltų bandelės su sėklomis ir raugu
Minkštos nesaldžios pusryčių (vaakrienės) bandelės
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Aptepimui ir pabarstymui
  • 1 kiaušinis (sumaišytas ir suplaktas su 1 šaukšteliu grietinėlės, pieno arba vandens)
  • sėklų (saulėgrąžų, moliūgų, aguonų, sezamų) arba kmynų, druskos dribsnių ar kt.
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Aptepimui ir pabarstymui
  • 1 kiaušinis (sumaišytas ir suplaktas su 1 šaukšteliu grietinėlės, pieno arba vandens)
  • sėklų (saulėgrąžų, moliūgų, aguonų, sezamų) arba kmynų, druskos dribsnių ar kt.
Procesas
  1. Dubenyje (geriausia - virtuvinio kombaino inde) sumaišykite mieles su miltais, anyžiais ir druska. Sudėkite raugą (praleiskit šią poziciją, jei neturit raugo), supilkit vandenį (šiltą, bet ne karštą), sviestą ir medų. Išsukite tešlą kol gausite minkštą elastingą tolygią masę. Suformuokite iš tešlos rutulį, aptepkite aliejumi ir padėkite šiltai, uždengę virtuviniu rankšluosčiu, kad tešla pakiltų (apie 1,5-2 val). Tešlos tūris turėtų mažiausiai padvigubėti.
  2. Tešlą sumaigykite ir padalinkite į 16 lygių dalių. Ant truputį pamiltuoto darbastalio suformuokite iš kiekvienos tešlos dalies po apvalų rutuliuką ir sudėkite šiuos rutuliukus į dvi pergamentiniu popieriumi iškliotas kepimo skardas, paliekant gana didelius atstumus tarp bandelių (kepdamos jos plėsis). Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir vėl palikite tešlą pakilti (30-40 min)
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kiekvieną paaugusią bandelę patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sėklomis (galite pasidaryti sėklų mišinį, galite dalį bandelių pabarstyti vienomis, kitą dalį - kitomis sėklomis). Kepkite 10-15 minučių, arba kol gražiai pagels (kepimo laikas priklausys nuo bandelių dydžio, jei nuspręsite daryti didesnes (ir mažiau nei parašyta), pakepkite keliomis minutėmis ilgiau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *