Jau vien pavadinimas „Pudingas” man kelia malonias emocijas… Iškart kažkodėl įsivaizduoju vaikystę ir kažką puraus, saldaus, kvapnaus… Nors vaikystėje niekas manęs pudingais nemaitino (o gal maitino, tik kitaip tuos patiekalus vadindavo), bet dabar pudingas yra kažkas nuolat geidžiamo.

Net jei ir bijote eksperimentuoti virtuvėje arba nepasitikite savo jėgomis, šį lengvą Oliverio išreklamuotą desertą galite drąsiai imti ir išbandyti. Sėkmė – garantuota. Kaip ir nedidelis kalorijų skaičius bei patenkintas net didžiausių smaližių apetitas. Patogu tai, kad pudingą galima kepti viename dideliame inde (pvz., Pyrex stikliniame dubenėlyje, kokius ne per seniausiai už lipdukus dalino Rimi prekybos centras). Labiau rafinuotam pateikimui galite pudingą kepti mažose individualiose formelėse. Turėkite omeny, kad kepimas viename inde užtruks apie 45 minutes, o mažos porcijos bus paruoštos per 15 minučių. Dar svarbu žinoti tai, kad pudingo neišeis paruošti iš anksto – bent jau paskutinę tešlos maišymo stadiją teks atlikti visai prieš pat pašaunant kepinį į orkaitę. Bet to tikrai nebijokite, nes ta paskutinė stadija – tai kiaušinių baltymų išplakimas ir sumaišymas.

Tai ką – einam prie darbo? 🙂

Produktai:

55g sviesto

115g cukraus

1 šaukštelis vanilijos

1 citrinos nutarkuota žievelė

3 šaukštai citrinos sulčių

2 dideli kiaušiniai (tryniai ir baltymai atskirai)

4 nubraukti šaukštai miltų

1/4 šaukštelio kepimo miltelių

285ml pieno

Gerai išsukite minkštą sviestą su cukrumi, vanilija, citrinos žievele, tryniais. Sudėkite miltus su kepimo milteliais, gerai išsukite, tada supilkite pieną, išmaišykite ir galiausiai įpilkite citrinos sultis. Viską labai gerai išmaišykite.

Kitame dubenyje iki standumo suplakite kiaušinių baltymus (geriausia susiplaks, jei baltymai bus kambario temperatūros), ir atsargiai sumaišykite su paruošta tešla. Tik LABAI atsargiai, kad masė išliktų puri.

Ištepkite kepimo indą arba atskirus mažus indelius atsparius karščiui ir juos dėkite į kitą indą, kuriame pripilta vandens maždaug iki trečdalio kepamojo indo aukščio. Viską dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 C. Didelis vientisas indas keps 45 minutes, maži – apie 15 min. Pateikite karštą. Pudingo apačia bus tarsi citrinų kremas, o viršus – panašus į purią merengą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *