Net nenoriu girdėti, kad sekmadienis gali būti be blynų. Visą savaitę laukiu to ryto, kai visą virtuvę užlies nostalgiškas vaikystės aromatas. Net išbėgu pabėgioti ryte, ir visa tai vien dėl tų blynų. Ir dėl ramesnės sąžinės:)
Blynai man skanūs visi ir visokie. Ploni ir purūs, maži ir dideli, su vaisiais, varške, svarbu, kad būtų blyniški:) O antra blynų gerumo dalis yra padažai ir pagardai – šviežios uogos, tiršta grietinė arba ją dažniausiai puikiai pakeičiantis graikiškas jogurtas, tirštas klevų sirupas, vasariškos uogienės šaukštas, ar tiesiog girgždantys rudojo cukraus kristalai…
Blynai man – jaukumas, šiluma, ir nuostabūs vaikystės prisiminimai. Todėl kiekvienas mano sekmadienis su dubeniu blynų tampa ypatinga visos savaitės diena:)
Šį kartą į tešlą blynams įmaišiau burnočių (amaranth), varškės, sunokusį bananą, o vietoj tradicinių miltų naudojau avižinius miltus bei speltos miltus. Tikras gardumėlis!
SpausdintiBlynai su varške, bananais ir burnočiais
Aprašymas
Šiek tiek sveikesni pusryčių blynai
Ingredientai
- 1/2 stiklinės burnočių
- 2 kiaušiniai
- Žiupsnis druskos
- 3 šaukšteliai rudojo cukraus
- 1 sunokęs minkštas bananas
- 1/2 apelsino nutarkuota žievelė
- 2/3 stiklinės varškės
- 2 šaukštai avižinių miltų
- 3–4 šaukštai speltos miltų (arba kvietinių miltų)
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- Aliejaus kepimui
Instrukcijos
- Burnočius užpilkite apie stikline vandens, įberkite druskos, ir virkite apie 7-10 min., kol suminkštės. Padėkite šaltai, kad visiškai atauštų (aš padedu balkone, tai procesas labai būna greitas:))
- Kol burnočiai aušta, dubenyje suplakite kiaušinį, įmaišykit druską, cukrų, įdėkite bananą, tarkuotą apelsino žievelę, ir šakute jį šiek tiek patrinkite, suberkite varškę, avižinius miltus, speltos miltus, kepimo miltelius, sudėkite atvėsusius burnočius (kartu su skysčiu, kuriame jie virė), ir užmaišykite tešlą. Jei matote, kad tešla pernelyg skysta, pridėkite dar miltų (tačiau net ir iš skystesnės tešlos blynus iškepsite:))
- Kepkite blynus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Mityba
- Porcijos dydis: 4
Oi, Janina, tikiu, kad nežinot, nes ir aš tik ant pakelio perskaičiau, kad burnočiai – tai amaranth!:) Nekenčiu kai į lietuvių kalbą išverčiami angliški žodžiai ir paskui, kad juos suprasti, reikia ieškot žodyno:)
labas ,as Janina ,gyvenu Belgijoj, esu tikra Lietuvaite ,bet nezinau kas yra „burnociai”?
Inga, apie 4. Bet viskas priklauso nuo apetito:)
O kiek blynų gaunasi iš šios porcijos? keliem žmonėms užtenka vidutiniškai? 🙂
Puikuma!!! Džiaugiuosi:)
Sveiki, ačiū už patarimus! Gavosi puikiai, visai nesvilo 🙂 Labai skanūs.
Miela Blynų kepėja – žinoma, burnočius ruoškite iš vakaro, arba nors ir prieš dieną ar dvi!! Dar geriau! Dėl širdelių keptuvės – nežinau, ar tešla nelips dėl varškės. Išbandykite, ir man bus įdomu sužinoti, ar gavosi:)
Sveiki,
Ar nieko, jei šiuos blynus kepčiau elektrinėje „širdelių” keptuvėje? Ar galima burnočius pasiruošti iš vakaro? Iš anksto dėkoju už atsakymus 🙂
Nida,tai uzgavienes tavo svente su gausybe visokiausiu blynu.