Tiems, kas mėgsta Artimųjų Rytų aromatus, ir ypač cumin’ą, patiks štai šios šiltos kinva kruopų ir keptų morkų salotos.
1 puodelis kinva kruopų (jei turite – raudonųjų)
1/4 puodelio kedro riešutų
3 šaukštai alyvų aliejaus
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1/2 vidutinio dydžio raudonojo svogūno, susmulkinto
2 vidutinės morkos, supjaustytos plonais žiedeliais arba pusmėnuliais
2 šaukšteliai malto cumino
1 šaukštas + 1 šaukštelis šeri acto
Kapotų šviežių mėtų arba kalendrų
Kinva kruopas supilame į nedidelį puodą ir užpilame 2 puodeliais vandens. Įberiame didelį žiupsnį druskos, pabarstome pipirais, užverdame, sumažiname ugnį ir viriname uždengus apie 15 minučių, kol kruopos bus minkštos ir panašios į spyruoklytes.
Kol kruopos verda, sausoje keptuvėje pakepiname kedrų riešutus, nuolat maišant (jie greitai prisvyla!!). Sudedame juos į lėkštelę. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame česnakus, svogūnus ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol jie suminkštės (apie 5 min). Sudedame pjaustytas morkas, pabarstome cuminu, visk1 išmaišome, uždengiame keptuvę ir kepiname, kol morkos tampa šiek tiek minkštos (jos neturi būti tokios minkštos kaip išvirę).
Į morkų masę įmaišome kinva kruopas, apšlakstome actu, pagardiname druska ir pipirais.
Šiltas salotas, apibarstytas šviežiomis mėtomis arba kalendromis bei kedrų riešutais, galima valgyti vienas arba su griliuje (arba grilinėje keptuvėje) pakeptais vištienos krūtinėlės, pagardintos druska ir pipirais, gabaliukais.
Receptas iš Food&Wine.
Gaminau, patiko, ačiū 🙂