Žinau, kad lietuviškas ruduo tikrai nėra tas laikas, kai norisi salotų… Man apskritai jei tik temperatūra mažiau nei +25C, norisi sriubų, troškinių, košių ir visokių kitokių jaukių valgių. Tačiau šios salotos šiek tiek kitokios – jose pagrindinę rolę atlieka keptos saldžiosios bulvės, keptas haloumi sūris ir sunokę avokadai. Todėl tokie ingredientai salotas paverčia nesunkiu, bet maistingu užkandžiu. Dar svarbiau yra tai, kad ta spalvota lėkštė net niūriausią dieną paverčia truputį labiau saulėta:)
Oras, kuris šiuo metu yra Kanberoje, žinokit, irgi nieku gyvu neprimena nei pavasario, nei juolab vasaros. Vietiniai tik gūžčioja pečiais, ir nepamena kitų tokių metų, kuomet namuose tekdavo tokiu metu įsijungti šildymą, o visas miestas taip skendėjo žalumoje. Lapkritį, pasak australų, visa Kanbera jau būdavo nurudusi, mat vanduo šioje šalyje gana rimtas deficitas. O šiemet lietūs nesibaigia, upės tvinsta ir liejasi per kraštus, medžių ir žolės žaluma tokio ryškumo, kad net norisi pačiupinėti, ar visa tai ne nudažyta plastmasė!:) Tad ir mano mityba šiomis dienomis atitinkama – troškiniai, lietuviškos sriubos, mėsos kepsniai ir daaaaaaug arbatos 🙂
SpausdintiSalotos su keptais batatais, avokadais ir haloumi sūriu
- Užtruks: 45 minutės
- Kiekis: 4 asm 1x
Aprašymas
Šios saltos tinkamos ne tik bet kokia nuotaikai, bet ir bet kuriam sezonui. Darganotą dieną šiltos keptos saldžiosios bulvės (batatai) ir paskrudintas haliumis sušildys, karštą dieną salotas galite sumaišyti su atvėsusiais keptais batatais. Avokadas, pomidorai, rūgštus padažas kuo puikiausiai susibalansuos su sūriu haloumi ir saldžiomis bulvėmis.
Ingredientai
Salotoms
- 3 batatai (saldžiosios bulvės) (apie 1,2kg)
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 3 saujos rukolų
- 180 g vyšninių pomidorų (perpjautų pusiau)
- 1 avokadas ((gerai sunokęs), supjaustytas gabalėliais)
- saujelė šviežių mėtų lapelių (pasmulkintų (galima pakeisti bazilikais, arba naudoti abu))
- 250 g haloumi sūrrio (supjaustyto riekelėmis)
- aliejaus (kepti sūrį)
- druskos, pipirų
Padažui
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 2,5 šaukšto obuolių sidro acto ((arba citrinų sulčių))
- ½ šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C (su apipūtimo funkcija)
Saldžias bulves gerai nušveiskite (jei norite, galite nulupti, aš kepant odelės nenulupu), supjaustykite riekelėmis, ir išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
Kepkite orkaitėje apie 30 min., kol suminkštės ir lengvai apskrus. - Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite, dar įberkite gerą žiupsnį druskos ir žiupsnelį juodųjų pipirų.
- Lėkštėte išdėliokite rukolas, sudėkite pusiau perpjautus pomidorus, supjaustytus avokadus, pabarstykite mėtų lapeliais. Pašlakstykite padažu ir lengvai pamaišykite, kad padažas pasidengtų ant visų šių ingredientų.
- Keptuvėje šlakelyje apiejaus apkepkite haloumi sūrį iš abiejų pusių, kol apskrus. Ant paruoštų salotų sudėliokite keptus batatus, keptą sūrį, ir patiekite iškart.
- Paruošimo laikas: 15 min
- Gaminimo laikas: 30 min
- Kategorija: Užkandžiai
- Virtuvė: Graikijos