Turtingas skoniais ir konsistencija troškinys pagal Ottolenghi
Įspūdingai atrodantys, plini skonių ir jaukumo – keptų baklažanų ir maltos mėsos padažo bokšteliai, patiekti su fetos ir jogurto padažu. Baklažanus ir maltos mėsos padažą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Tereiks suformuoti bokštelius ir iškepti orkaitėje.
Sotus, aromatingas, subalansuotas daržovių apkepas
„Netikras zuikis” graikiškai – įvyniotas į vynuogių lapus ir paskanintas keptomis paprikomis bei alyvuogėmis. Vynuogių lapai itin svarbūs graikų virtuvėje, jie suteikia patiekalams labai savotiško poskonio. Tai patiekalas, tiksiantis ir kasdienai, ir šventiniam stalui.
Kremiškas humusas puikiai dera su aromatingais ėrienos ir fetos maltinukais bei ryškiomis pomidorų salotomis. Skaniausia – su šviežiai keptomis pita duonelėmis
Šios saltos tinkamos ne tik bet kokia nuotaikai, bet ir bet kuriam sezonui. Darganotą dieną šiltos keptos saldžiosios bulvės (batatai) ir paskrudintas haliumis sušildys, karštą dieną salotas galite sumaišyti su atvėsusiais keptais batatais. Avokadas, pomidorai, rūgštus padažas kuo puikiausiai susibalansuos su sūriu haloumi ir saldžiomis bulvėmis.
Iki negalėjimo minkšta ėrienos mėsa, kepta folijos krepšeliuose, pagardinta baltu vynu, žolelėmis ir daržovėmis. Paprastai pagaminamas, bet labai šventiškas patiekalas.
Viduržemio jūros regiono patiekalas – vegetariškas, bet sotus, nesudėtingai pagaminamas, ir skonis gerėja su kiekviena diena, pastovėjus šaldytuve:) Šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje, tačiau aš gaminau ant vityklės.
Kiekis – 4 asmenims kaip mezė, arba dviem asmenim kaip pagrindinis patiekalas
- 1
- 2