Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 kg bulvių (nuskustų ir supjaustytų pailgomis nestoromis skiltelėmis)
- 2 raudonieji svogūnai (supjaustyti skiltelėmis)
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 500 g vištienos blauzdelių mėsos (be kaulų ir be odos), perpjautų pusiau
- 3 čioriso dešrelės (supjaustytos stambiais gabalais)
- 1 šaukštas saldžiosios rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
- 2 šaukštai klevų sirupo (arba medaus)
- 4 šakelės kale (nuplėšykite lapelius, kietus stiebus išmeskite)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Į dubenį sudėkite supjaustytas bulves ir svogūnus, pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, apibarstykite druska ir pipirais ir gerai išmaišykit (patogiausia ranka), kad aliejus gerai pasiskirstytų ant kiekvieno gabaliuko. Sudėkite viską į skardą vienu sluoksniu ir pašaukite kepti 20-25 minutėm, arba kol bulvės švelniai apskrus.
- Kol bulvės kepa, į tą patį dubenėlį sudėkite vištienos gabaliukus, čioriso dešros gabaliukus, įpilkite likusius 2 šaukštus aliejaus, įberkite rūkytos paprkos ir raudonėlių bei klevų sirupo. Viską sumaišykite.
- Ištraukite skardą iš orkaitės, sudėkite kale lapus, ir ant viršaus sudėliokite vištieną bei čioriso, pašlakstykite aliejumi, jei jo dar liko dubenėlyje, ir pašaukite vėl skardą kepti apie 20-25 minutėm, arba kol vištiena bus pilnai iškepusi.
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay, One Pan Perfect