
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Šokoladiniam brauniui
- 200 g juodojo šokolado (70% kakavos) susmulkinto
- 60 g sviesto
- 90 g cukraus (man pakako 70g)
- 60 ml grietinėlės 36%
- 3 kiaušiniai
- 35 g miltų
- 250 g aviečių (jei neturit šviežių naudokit šaldytas)
Šokolado kremui (ganache)
- 300 g juodojo šokolado (70% kakavos) susmulkinto
- 250 ml grietinėlės 36%
Ingredientai
Šokoladiniam brauniui
Šokolado kremui (ganache)
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 150C. Pasiruoškite 4 konditerinius žiedus po 10cm arba vieną didesnę kepimo formą (20-23cm). Išklokite dugną kepimo popieriumi.
- Į nedidelį puodą sudėkite šokoladą, sviestą, cukrų, grietinėlę, užkaiskite ant labai mažos ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite, kol šokoladas pilnai išsilydys ir cukrus ištirps. Atidėkite į šalį šiek tiek pravėsti. Įmuškite kiaušinius, suberkite (persijotus) miltus ir šaukštu išmaišykite, tik kol susijungs ingredientai. Sukrėskite masę į kepimo formas (ar vieną didesnę), ant viršaus sudėliokite avietes. Kepkite 35-40 min., arba kol masė sutvirtės.
- Kol braunis kepa, pasigaminkite šokolado padažą (ganache) - sudėkite šokolado gabalėlius į nedidelį puodą, supilkite grietinėlę ir kaitinkite ant mažos ugnies maišydami kol šokoladas ištirps ir masė taps kremiška, žvilganti