Print Recipe
Šokoladinis braunis su avietėmis
Greitai ir nesudėtingai pagaminamas nesaldus šokoladinis kepinys su avietėmis ir šokolado padažu
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis tortai, avietės
Porcijos
asm
Ingredientai
Šokoladiniam brauniui
Šokolado kremui (ganache)
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis tortai, avietės
Porcijos
asm
Ingredientai
Šokoladiniam brauniui
Šokolado kremui (ganache)
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150C. Pasiruoškite 4 konditerinius žiedus po 10cm arba vieną didesnę kepimo formą (20-23cm). Išklokite dugną kepimo popieriumi.
  2. Į nedidelį puodą sudėkite šokoladą, sviestą, cukrų, grietinėlę, užkaiskite ant labai mažos ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite, kol šokoladas pilnai išsilydys ir cukrus ištirps. Atidėkite į šalį šiek tiek pravėsti. Įmuškite kiaušinius, suberkite (persijotus) miltus ir šaukštu išmaišykite, tik kol susijungs ingredientai. Sukrėskite masę į kepimo formas (ar vieną didesnę), ant viršaus sudėliokite avietes. Kepkite 35-40 min., arba kol masė sutvirtės.
  3. Kol braunis kepa, pasigaminkite šokolado padažą (ganache) - sudėkite šokolado gabalėlius į nedidelį puodą, supilkite grietinėlę ir kaitinkite ant mažos ugnies maišydami kol šokoladas ištirps ir masė taps kremiška, žvilganti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *