Print Recipe
Bandelės su kardamonu - jaukiems vakarams
Šis receptas skirtas nedideliam kiekiui kardamono bandelių iškepti. Mieliniai kepiniai skaniausi tą pačą dieną, kurią juos kepate
mielines bandeles su kardamonu ir rupiu cukrumi
Course Desertai
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Mielinei tešlai
Įdarui
Pateimui ir pabarstymui
Course Desertai
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Mielinei tešlai
Įdarui
Pateimui ir pabarstymui
mielines bandeles su kardamonu ir rupiu cukrumi
Procesas
  1. Pieną pakaitinkite (kol pasieks maždaug 40C temperatūrą), suberkite mieles, nemaišykite, tik palikite pastovėti kol ruošiate kitus ingredientus.
  2. Mžame dubenėlyje ištrinkite minkštą sviestą kartu su cukrumi ir kardamonu. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Supilkite pieną kartu su mielėmis ir suminkykite tešlą. Pabaigoje sudėkite sviesto mišinį ir suminkykite minkštą elastingą tešlą (minkyti reikėtų bent 5 minutes). Suformuokite iš tešlos rutulį, dubenį su tešla uždenkite ir palikite apie 1-1,5 val. šiltoje vietoje, arba kol tūris padidės bent dvigubai.
  3. Tame pačiame dubenėlyje, kurioje maišėte sviestą, ištrinkite visus įdaro ingredientus - sviestą, cukrų ir kardamoną.
  4. Tešlą iškočiokite į pailgą ploną stačiakampį (apie 50cmx20cm). Ant viso pagrindo tolygiai ištepkite visą paruoštą įdarą. Tada trečdalį tešlos užlenkite link vidurio taip kad įdaras pasislėptų viduje. Kitą trečdalį tešlos užlenkite ant viršaus įdar į vidų taip, kad jis uždengtų pirmą uženkimą, tokiu būdu gausite trijų sluoksnių apytiksliai kvadrato formos tešlos lakštą.
  5. Šį lakštą supjaustykite į 6 lygias juosteles. Kiekvienos juostelės viduryje padarykite įpjovą viename gale palikdami apie 1,5-2cm ilgio neįpjautą kraštą. Abi tešlos juosteles suvykite, tada vienos juostelės kraštelį prilipdykite prie neįpauto tešlos galo (taip suformuosite apskritimą), o per apskritimo skylę perkiškite kitą juostelės galą, tokiu būdu padarydami tarsi gražų suvytą "mazgą". Sutvirtinkite visus sulipdytus kraštus, kad jie kepant neišsivyniotų (žiūrėkite pastabose info).
  6. Sudėliokite visas bandeles nedidelėje kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, išlaikydami nemažus atstumus tarp bandelių. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite šiltai dar katą pakilti. Po maždaug 30-60 minučių bandelės turėtų išaugti dvigubai.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Kiaušinį lengvai suplakite su 1 šaukštu vandens. Šiuo plakiniu patepkite bandelių viršų ir pabarstykite cukrumi. Kepkite apie 12-14 minučių, arba kol gražiai apskrus.
Pastabos

Pažiūrėti kaip supjaustomos ir sulansktomos bandelės galite ČIA.

Recepto šaltinis - ČIA

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *