Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 baklažanai
- Alyvuogių aliejaus
- 2 šaukšteliai kumino
- 1 svogūnas supjaustytas
- 3-4 saliero stiebai supjaustyti
- 3 česnako skiltelės susmulkintos
- 4 pomidorai (arba indelis konservuotų pomidorų savo sultyse)
- saujelė petražolių supjaustytų
- čili pipirų pagal skonį
- 2 stiklinės sultinio (tiks daržovių, vištienos) arba vandens
Patiekimui (visko arba pasirinktinai)
Ingredientai
Patiekimui (visko arba pasirinktinai)
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Nedidelę kepimo skardą išklokite aliuminio folija. Baklažanus perpjaukite pusiau, perpjautą pusę pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite kuminu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30-40 min., arba kol baklažanai bus visiškai minkšti ir viršuje apskrudę. Ištraukite iš orkaitės ir pravėsus išskobkite baklažanų minkštimą.
- Puode sresniu dugnu įkaitinkite šlakelį aliejaus ir jame gerai apkepinkite svogūnus kartu su salierais. Kai daržovės suminkštės, suberkite česnakus ir dar minutę pakepinkite. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, sudėkite išskobtą baklažano minkštimą, sumeskite petražoles, įberkite druskos, pipirų, čili pagal skonį, įpilkite sultinio (arba vandens) tiek, kad vos vos uždengtų daržoves, ir virkite apie 20-25 minutes, arba kol visos daržovės pilnai išvirs. Įmerkiamu blenderiu sutrinkite sriubą, paragaukite ar netrūksta druskos, aitrumo. rūgšties.
- Patiekite kaip mėgstate - su fetos sūriu, su kalendromis, su jogurtu, jei turite pabarstykite granatų sėklomis, galite patiekti su paskrudintais baltos duonos krutonais....
Pastabos
Baklažanus šiai sriubgai galite kepti ir grilyje - taip jie įgaus dar ir dūmo skonio. Jei kepsite grilyje, baklažanų neperpjaukite, tik subadykite šakute ir patepkite aliejumi. Kepkite ant grotelių kol vietomis suanglės odelė (ją visvien nulupsite, tai nesibaiminkite). Tuo tarpu kumino įberkite jau verdant sriubą.
Nuostabu, Giedre, džiugu girdėti.
Labai skanu! Rūgšties netrūko, gal net kiek per daug mano skoniui tai truputį cukraus įdėjau, kad sumažinti rūgštelę, ir liuks, kaip tik!
Kaip miela girdėti, Justina, kad jums patiko receptas. Ačiū, kad parašėte.
Puikus receptas. Nelabai mėgstu salierų, todėl jų nedėjau (tik šiek tiek džiovintų, ir šiek tiek morkų), bet vis tiek gavosi labai skanu. 🙂
Ačiū, kad parašėt, Jurgita!
Nuostabi sriuba! Ačiū!!!
Dėkui, kad parašėt, Evelina!
Gaminau, patiko, tik taip gavos, jog Kajeno pipirų vietoj čili dėjau, tai labai labai aštri gavosi 😀 Kartosim, jau dabar su čili