Laikas | 30 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Tandoori marinatui
- 3 šaukštai graikiško jogurto
- 1,5 šaukštelio čili (naudojau Kašmyro čili, jis švelnesnis) - dėkite pagal skonį
- 1 šaukštelis imbiero šaknies (sutarkuotos)
- 1 šaukštelis česnakų (sutrintų presu arba susmulkintų)
- ½ šaukštelio ciberžolės
- ½ šaukštelio rūkytų paprikų
- ½ šaukštelio garam masala prieskonių
- ½ šaukštelio malto kumino
- 1 šaukštelis maltų kalendrų
- 1 šaukštas augalinio aliejaus
- ½ citrinos sulčių
- druskos (apie ½ šaukštelio, tačiau ragaukite pagal skonį)
Kalendrų čatniui
- pundelis šviežių kalendrų
- ½ citrinos sulčių
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- žiupsnis druskos
- cukraus (apie ½ šaukštelio) arba pagal skonį
Patiekti
- šviežių kalendrų
- raudonasis čili pipiras (supjaustytas plonomis juostelėmis)
- Basmati ryžių (išvirtų)
Ingredientai
Tandoori marinatui
Kalendrų čatniui
Patiekti
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Pasiruoškite indą, kuriame kepsite kalafijorą: tai gali būti skardelė ar nedidelė špižinė keptuvė. Indą ištepkite trupučiu aliejaus. Didesniame puode (kuriame tilps kalafijoro galva) užvirinkite apie 1 stiklinę vandens, įberkite druskos. Nupjaukite kalafijoro išorinius lapus ir kotą taip, kad kalafojoro galva stabiliai stovėtų. Panardinkite kalafojorą į verdantį vandenį ir uždengę puodą dangčiu troškinkite garuose apie 10 minučių, arhaba kol kalafijoras taps al dente. Išvirusį kalafijorą išimkite iš puodo ir palaukite, kol jis apdžius. Tada įstatykite į paruoštą kepimo indą.
- Visus Tandoori marinato ingredientus sumaišykite nedideliame dubenėlyje ir šiuo mišiniu aptepkite visą kalafijoro galvą. Patogiausia prieiti prie kiekvieno kampo bus teptuku. Pašaukite kalafijorą į orkaitę iki kepkite apie 15 minučių, arba kol gražiai apskrus.
- Kol kalafijoras kepa, blenderiu iki vientisos masės susmulkinkite visus kalendrų čatnio ingredientus. Patiekite kalafijorą su ryžiais, paskaninę čatniu, pabarstę kalendrų lapais ir čili pipirais.
Pastabos