Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Žaliojo kario pastai
- 3 citrinžolės stiebai (tik baltoji dalis, susmulkinti)
- pundelis šviežių kalendrų (stiebeliai ir lapeliai, pasilikite šiek tiek lapelių patiekimui)
- 4 česnako skiltelės
- ½ raudojojo svogūno (stambiai supjaustyto)
- 30 g imbiero šaknies (supjaustytos)
- 6 laimo lapai (jei nėra pirkti šviežių, ieškokite šaldytų arba džiovintų, arba praleiskite)
- 2 čili pipirai (1 žalias ir 1 raudonas, supjaustyti su visomis sėklomis - jei nenorite pernelyg aštriai, sėklas išvalykite)
- 60 ml žuvies padažo
- 1 laimo sultys
- žiupsnelis rupios druskos
- 1 šaukštelis maltų baltųjų pipirų
Kariui
- 80 ml augalinio aliejaus
- 400 ml kokosų pieno
- 700 g žuvies filė (tiks bet kokia jūrinės žuvies filė, be odos), supjaustytos stambesniais gabaliukais
Patiekti
Ingredientai
Žaliojo kario pastai
Kariui
Patiekti
|
|
Procesas
- Pasigaminkite kario pastą: visus išvardintus ingredientus sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir smulkinkite kol gausite kuo vientisesnę pastą (laiks nuo laiko nubraukite masę nuo sienelių, kad viskas kuo geriau susismulkintų).
- Didesnėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kario pastą ir kepinkite maišydami ant vidutinės kaitros apie 5-10 min., kol masė taps visiškai sausa, ims šiek tiek lipti prie keptuvės dugno, tačiau nepradės skrusti. Supilkite kokosų pieną ir viską išmaišykite. Sudėkite žuvies gabalėlius (būtinai vienu sluoksniu!) ir ant labai nedidelės kaitros kaitinkite (galite keptuvę uždengti, bet nebūtina). Stenkitės nemaišyti, tik šiek tiek pajudinkite keptuvę, kad žuvis neliptų prie dugno. Užtruksite apie 10-12 min., žuvis išsitroškins greitai, svarbu jos neperkepti. Patiekite pabarstę kalendromis su virtais ryžiais, laimo ketvirčiais ir gaiviomis salotomis.
Pastabos