Print Recipe
Žaliasis tailandietiškas karis su žuvimi
Paprastai ir greitai pagaminamas karis. Prireiks keleto šviežių žalumynų, kokosų pieno ir žuvies. Tiks bet kokia balta jūrinės žuvies be odelės filė. Žuvį galite keisti vištiena arba tofu.
Course Main Dish
Virtuvė Tailando
Raktažodis troškiniai, žuvis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Žaliojo kario pastai
Kariui
Patiekti
Course Main Dish
Virtuvė Tailando
Raktažodis troškiniai, žuvis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Žaliojo kario pastai
Kariui
Patiekti
Procesas
  1. Pasigaminkite kario pastą: visus išvardintus ingredientus sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir smulkinkite kol gausite kuo vientisesnę pastą (laiks nuo laiko nubraukite masę nuo sienelių, kad viskas kuo geriau susismulkintų).
  2. Didesnėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kario pastą ir kepinkite maišydami ant vidutinės kaitros apie 5-10 min., kol masė taps visiškai sausa, ims šiek tiek lipti prie keptuvės dugno, tačiau nepradės skrusti. Supilkite kokosų pieną ir viską išmaišykite. Sudėkite žuvies gabalėlius (būtinai vienu sluoksniu!) ir ant labai nedidelės kaitros kaitinkite (galite keptuvę uždengti, bet nebūtina). Stenkitės nemaišyti, tik šiek tiek pajudinkite keptuvę, kad žuvis neliptų prie dugno. Užtruksite apie 10-12 min., žuvis išsitroškins greitai, svarbu jos neperkepti. Patiekite pabarstę kalendromis su virtais ryžiais, laimo ketvirčiais ir gaiviomis salotomis.
Pastabos

Recepto šaltinis - Delicious, September 2023

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *