Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 4 burokėliai (iškepti arba išvirti, viso apie 800g)
- 2 saujos rukolų
Graikinių riešutų padažui
- 75 g graikinių riešutų (plius dar šiek tiek patiekti)
- ½ šaukštelio maltų kalendrų
- ½ šaukštelio curry miltelių
- 2 skiltelės česnako (pasmulkintos)
- sauja šviežių kalendrų (atskirai steibeliai ir lapeliai)
- 1 šaukštelis granatų sirupo (arba molasses)
- 2 šaukštai majonezo
- 1 šaukštas raudonojo vyno acto
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos
Ingredientai
Graikinių riešutų padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite sausą keptuvę storesniu dugnu ir trumpai apkepinkite riešutus, pačioje pabaigoje suberkite į keptuvę kalendras ir curry ir kai pasklis aromatas (tik atsargiai, nes prieskoniai gali sudegti) išimkite riešutus kartu su prieskoniais į dubenėlį, leiskite atvėsti. Į mažo blenderio indą sudėkite apkepintus riešutus su prieskoniais, česnakus, sudekite susmulkintus kalendrų kotelius (lapelius pasilikite patiekimui), granatų sirupą, majonezą, įpilkite actą ir aliejų, įberkite gerą žiupsnį druskos. Viską sutrinkite iki vientisos masės, paragaukite ar netrūksta druskos.
- Burokėlius supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Ten pat sudėkite pasigamintą riešutų padažą ir viską gerai sumaišykite, kad burokėliai pasidengtų padažu. Palikite pastovėti bent 5 minutes, kad susigertų skoniai, tada paragaukite, ar netrūksta druskos. Į gilesnės lėkštės dugną suklokite rukolas, ant viršaus dėkite burokėlius, pabarstykite riešutais, kalendrų lapais, ir, jei turite, granatų sėklomis.