
Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 30 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 šaukštas aliejaus (geriausia - kokosų aliejaus)
- ½ svogūno supjaustyto
- 4 česnako skitlelės susmulkintos
- 800 g moliūgų supjaustytų didesniais kubeliais
- 1 raudonoji paprika supjaustyta
- pundelis šviežių kalendrų (sriubai prireiks kotelių, lapelius pasilikite dekoracijai)
- 100 g raudonosios tailando curry pastos (jei bijote, kad bus per aitru, dėkite mažiau)
- 400 ml kokosų pieno
- 500 ml sultinio (vištienos arba daržovių - aš panaudojau sultinio kubelį)
- 2-3 šaukštai žuvų padažo (fish sauce)
- 3 šaukšteliai rudojo cukraus
- 1 laimo sultys
- 100 g makaronų (labiausiai tiks ryžių makaronai, bet taip pat galite patiekti su tradiciniais vermišeliais)
- svogūno laiškų susmulkintų, patiekti
- moliūgo sėklų paskrudintų, patiekti
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kelias minutes pakepinkite. Suberkite česnakus, moliūgus, paprikas, supjaustytas kalendras, ir kepinkite maišydami, kol daržovės ims minkštėti (apie 6 minutes). Sudėkite raudonąją kario pastą, ir maišydami dar pakepinkite apie 2 minutes.
- Supilkite kokosų pieną ir sultinį, užvirinkite, virkite uždengtame puode apie 25 minutes, arba kol daržovės bus visiškai minkštos. Įpilkite apie 2 šaukštus žuvų padažo, įberkite cukraus ir supilkite laimo sultis. Viską suplakite įmerkiamu blenderiu (arba kokteiline).
- Kol sriuba verda, išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Perliekite juos po šaltu vandeniu.
- Paragaukite, ar netrūksta sriubai sūrumo (įpilkite žuvies padažo), rūgštumo (dar laimo sulčių) ar saldumo/ Išpilstykite sriubą į dubenėlius, įdėkite makaronų, pabarstykite smulkintais svogūno laiškais, kalendrų lapais, kepintomis moliūgų sėklomis.
Pastabos
Recepto šaltinis - žurnalas "Taste"