Kremiškas humusas puikiai dera su aromatingais ėrienos ir fetos maltinukais bei ryškiomis pomidorų salotomis. Skaniausia – su šviežiai keptomis pita duonelėmis
Sptus vegetariškas skaldytų kviečių ir pomidorų patiekalas su baklažanais ir jogurto padažu
Indiškais prieskoniais pagardintos keptos bulvės su jogurto padažu
Aromatingas vištienos ir jogurto troškinys su šildančiais prieskoniais ir švelniu čili aitrumu
Birmos musulmonų (rohindžų) gaminamas vištienos karis, kuriame dera viso regiono virtuvės: šiek tiek Indijos, truputis Tailando, ir net lašelis P. Korėjos…
Nuostabus derinys – kramelizuoti moliūgai su traškiais avinžirniais, aštria čioriso dešra, su feta ir „išmasažuotomis” kale salotomis
Visa vakarienė – vienoje didelėje keptuvėje. Darbo – nulis, rezultatas – šimtas!
Sultinga vištiena ir aromatingas kokosinis lęšių troškinys. Visi Azijos skoniai vienoje lėkštėje.
Šios saltos tinkamos ne tik bet kokia nuotaikai, bet ir bet kuriam sezonui. Darganotą dieną šiltos keptos saldžiosios bulvės (batatai) ir paskrudintas haliumis sušildys, karštą dieną salotas galite sumaišyti su atvėsusiais keptais batatais. Avokadas, pomidorai, rūgštus padažas kuo puikiausiai susibalansuos su sūriu haloumi ir saldžiomis bulvėmis.
Iki negalėjimo minkšta ėrienos mėsa, kepta folijos krepšeliuose, pagardinta baltu vynu, žolelėmis ir daržovėmis. Paprastai pagaminamas, bet labai šventiškas patiekalas.
Viduržemio jūros regiono patiekalas – vegetariškas, bet sotus, nesudėtingai pagaminamas, ir skonis gerėja su kiekviena diena, pastovėjus šaldytuve:) Šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje, tačiau aš gaminau ant vityklės.
Kiekis – 4 asmenims kaip mezė, arba dviem asmenim kaip pagrindinis patiekalas