Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Raudonojo kario vištienai:
- 75 g raudonosios tailando curry pastos
- 125 ml kokosų grietinėlės
- 6 vištienos šlaunelės (petukai) (rinkitės mažesnes, apie 150g kiekviena)
Indiškam lęšių troškiniui (dhal)
- 2 šaukštai aliejaus
- 2 svogūnai supjaustyti smulkiai
- 2 šaukštai sutarkuotos imbiero šaknies
- 1 raudonasis čili pipiras be sėklų, supjaustytas (arba pagal skonį)
- ½ šaukštelio kuminų
- ½ šaukštelio maltų kalendrų
- 1 šaukštelis ciberžolės
- 500 ml vištienos sultinio
- 125 ml vandens (žiūrėkite pirmąją pastabą)
- 1 indelis kokosų pieno (400ml)
- 400 g raudonųjų lęšių (2 stiklinės)
- 6 kale lapai (pašalinkite kietus kotus, o lapus stambiai supjaustykite)
- druskos, pipirų
Patiekimui:
Ingredientai
Raudonojo kario vištienai:
Indiškam lęšių troškiniui (dhal)
Patiekimui:
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Paruoškite vištieną: dubenėlyje sumaišykite kokosų grietinėlę ir raudonąją kario pastą. Šiuo mišiniu aptepkite kiekvieną vištienos šlauneles (petukus) odeles. Atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite didelę keptuvę** (tokią, kurią galėsite pašauti į orkaitę), joje aliejujue apkepinkite svogūnus, kol šie suminkštės ir apskrus. Suberkite imbierus, čili pipirą, suberkite prieskonius - kalendras, kuminą ir ciberžolę, viską dar pakepinkite apie 1 min.
- Į keptuvę supilkite sultinį, vandenį, kokosų pieną bei suberkite lęšius. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Užvirinkite. Sudėkite kale lapus (pakiškite juos giliau), ant viršaus sudėliokite vištieną odelėmis į viršų, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite neuždengę apie 40 minučių, arba kol vištiena taps minkšta, odelės gražiai apskrudę.
- Patiekite pabarstę kalendrų lapais ir pašlakstę laimų sultimis.
Pastabos
*nebūtina pirkti kokosų grietinėlės, galite tiesiog nugriebti nuo konservuoto kokosų pieno viršaus tirštą sluoksnį (prieš tai indo nesupurtykite, tad skystis išliks susisluoksniavęs), o likusį skystį iš indelio panaudoti vietoj recepte nurodyto vandens
**Šiam patiekalui reikės tikrai didelės keptuvės... Jei ruošiamte pietus mažesniam ratui žmonių ir neturite didelės keptuvės, verčiau dalinkite receptą pusiau ir ruoškite mažesnį kiekį. Arba vietoj keptuvės naudokite kepimo indą.
Recepto šaltinis - Donna Hay, One Pot Perfect
Ramune, taip, būtent taip ir turėjo būti, nes raudonieji lęšiai labai greitai išverda ir ištęžta. Tokia mintis ir buvo.
Sveiki, lešiai suvirė į košę. Ar tikrai taip ir turi būti?