Šios saltos tinkamos ne tik bet kokia nuotaikai, bet ir bet kuriam sezonui. Darganotą dieną šiltos keptos saldžiosios bulvės (batatai) ir paskrudintas haliumis sušildys, karštą dieną salotas galite sumaišyti su atvėsusiais keptais batatais. Avokadas, pomidorai, rūgštus padažas kuo puikiausiai susibalansuos su sūriu haloumi ir saldžiomis bulvėmis.
Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 30 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Salotoms
- 3 batatai (saldžiosios bulvės) apie 1,2kg
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 3 saujos rukolų
- 180 g vyšninių pomidorų perpjautų pusiau
- 1 avokadas (gerai sunokęs), supjaustytas gabalėliais
- saujelė šviežių mėtų lapelių pasmulkintų (galima pakeisti bazilikais, arba naudoti abu)
- 250 g haloumi sūrrio supjaustyto riekelėmis
- aliejaus kepti sūrį
- druskos, pipirų
Padažui
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 2,5 šaukšto obuolių sidro acto (arba citrinų sulčių)
- ½ šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės
Ingredientai
Salotoms
Padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C (su apipūtimo funkcija) Saldžias bulves gerai nušveiskite (jei norite, galite nulupti, aš kepant odelės nenulupu), supjaustykite riekelėmis, ir išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje apie 30 min., kol suminkštės ir lengvai apskrus.
- Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite, dar įberkite gerą žiupsnį druskos ir žiupsnelį juodųjų pipirų.
- Lėkštėte išdėliokite rukolas, sudėkite pusiau perpjautus pomidorus, supjaustytus avokadus, pabarstykite mėtų lapeliais. Pašlakstykite padažu ir lengvai pamaišykite, kad padažas pasidengtų ant visų šių ingredientų.
- Keptuvėje šlakelyje apiejaus apkepkite haloumi sūrį iš abiejų pusių, kol apskrus. Ant paruoštų salotų sudėliokite keptus batatus, keptą sūrį, ir patiekite iškart.