
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Karštoms salotoms:
- 1,2 kg moliūgo (nulupto, supjaustyto didokais gabalėliais)
- 1 indelis konservuotų avinžirnių (400g), nupiltų ir nuskalautų po šaltu vandeniu
- 8 šalavijų šakelės
- 420 g čioriso dešrelių (apie 3-4), supjaustytos stambesniais gabalėliais
- 60 ml sherry acto
- 175 g kale lapų (5 saujos susmulkintų lapų, be kotelių)
- 200 g feta sūrio
- šviežių petražolių
- citrinos ketvirčių patiekimui
Marinatui:
- 120 g medaus
- 80 ml tyro alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas rūkytos paprikos
- druskos, pipirų
Ingredientai
Karštoms salotoms:
Marinatui:
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Didelę skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Marinatui skirtus ingredientus sumaišykite nedideliame indelyje
- Sudėkite moliūgus ir avinžirnius bei šalavijus į skardą. Viską pašlakstykite puse kiekio marinato, apvoliokite moliūgus ir avinžirnius, kad viskas pasidengtų šiuo skysčiu. Kepkite 30 minučių.
- Ištraukite iš orkaitės ir sudėkite čioriso dešreles ir kepkite dar 15 minučių, arba kol moliūgai karamelizuosis, o dešrelės apskrus.
- Į likusį marinatą įpilkite sherry actą ir sumaišykite. Šį marinatą supilkite ant smulkiai supjaustytų kale lapų, ir rankomis gerai "išmasažuokite", kol kale labai suminkštės (1-2 minutes).
- Patiekite šias salotas karštas, su feta sūriu, pašlaksčius citrinos sultimis ir pabarstę petražolėmis.
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay, One Pot Perfect