Viduržemio jūros regiono patiekalas - vegetariškas, bet sotus, nesudėtingai pagaminamas, ir skonis gerėja su kiekviena diena, pastovėjus šaldytuve:) Šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje, tačiau aš gaminau ant vityklės.
Kiekis - 4 asmenims kaip mezė, arba dviem asmenim kaip pagrindinis patiekalas
Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 3 šaukštai aliejaus (tiks bet koks augalinis arba alyvuogių)
- 1 svogūnas supjaustytas
- 3 česnako skitlelės susmulkintos
- 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
- 1 šaukštelis cukraus
- 1,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių
- 1,5 šaukštelio saldžiosios paprikos
- ½ šaukštelio rūkytos paprikos
- ¼ šaukštelio cinamono
- 2 indeliai konservuotų sviestinių pupelių (po 400g), nuplautų ir nusausintų
- 200 ml verdančio vandens
- 2 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
- kapotų petražolių
- fetos sūrio patiekimui
- druskos, pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejaus ir apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir dar pakepinkite. Tada supilkite pomidorus kartu su sultimis, įberkite cukraus, raudonėlių, abi paprikas, cinamoną, 1 šaukštelį druskos ir nemažai pipirų. Uždenkite puodą ir troškinkite apie 15 minučių.
- Sudėkite į puodą pupeles, supilkite verdantį vandenį, įberkite dar ½ šaukštelio druskos, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite dar 30 min.
- Pabaigoje įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite kapotų petražolių (pasilikite šiek tiek patiekti) ir dar pavirinkite apie 5 minutes. Paragaukite ar netrūksta druskos, patiekite su fetos sūriu ir petražolėmis, ir su mėgiama duona.
Pastabos
Recepto šaltinis - Yasmin Khan, Ripe Figs