Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 1.5 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1.5 kg jautienos nugarinės (aš panaudojau veršienos kumpį)
- druskos, pipirų
- 3 šaukštai sviesto (aš dėjau šiek tiek daugiau)
- 2 svogūnai (dideli) supjaustyti gabalėliais
- 400 g duonos (naudojau kvietinę naminę su kmynais)
- džiovintų baravykų (pagal skonį)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Mėsą supjaustykite kepsneliais ir išmuškite. Pabarstykite druska ir pipirais, jei turite galimybę palikite pasimarinuoti bent pusvalandį kambario temperatūroje (arba tą padarykite iš vakaro ir padėkite į šaldytuvą).
- Sandariai užsidarančio troškinimui skirto indo dugną ištepkite sviestu, suberkite dalį supjaystytų svogūnų, supjaustytos (ar suplėšytos) duonos, tada klokite mėsos kepsnius. Ant jų dėkite vėl sviesto, svogūnų ir duonos. Taip sluoksniuokite kol sudėsite visą mėsą, pačiame viršuje turi būti sviesto, svogūnų ir duonos sluoksnis. Įmeskite džiovintus grybus ir užkaiskite (vandens pilti nereikia, pakaks skysčio iš mėsos, sviesto, svogūnų). Troškinkite kol mėsa suminkštės (aš troškinau ant mažos ugnies apie 1,5 val). Patiekite su bulvėmis, daržovėmis.
Pastabos
Recepto šaltinis - 700Vilnius
O geras, Egle, kaip gerai sugalvojot, man nebūtų turbūt mintis šovusi dživėsius kukurūzais pakeisti. Bravo!! Kal kažkam kitam irgo pravers jūsų patobulinimas!
Sveiki, ruošiau orkaitėje ir bėriau kukurūzų kruopas vietoj trupinių, nes netinka glitimas. Rezultatas mmm… akimirksniu buvo suvalgytas.
Tikrai taip, tinka! Dar saugiau, nes neprideginsit
Sveiki, ar tinka troškinti orkaitėje?
Renata, recepte nėra labai aišku kokia ta duona. Net logiškai spėju, kad turėjo būti tais laikais tik juoda. Aš dėjau kvietinę, ne ruginę, bet manau, kad tiktų ir tokia ir tokia, kaskart turnūt rezultatas kitoks būtų.
Sveiki,duona juoda?Ar neturi reikšmės?