Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 125 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros, supjaustyto gabalėliais)
- 110 g baltojo cukraus (plius dar šiek tiek apvoliojimui
- 110 g rudojo ckraus
- 1 kiaušinis
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 1 šaukštelis raudonos spalvos maistinių dažų gelio
- 300 g miltų
- 35 g kakavos
- ½ šaukštelio valgomosios sodos
Balto šokolado įdarui
- 100 g baltojo šokolado
- 125 g kreminio sūrio
- 1 šaukšas miltų
- ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
- 1 citrinos nutarkuota žievelė
Ingredientai
Balto šokolado įdarui
|
|
Procesas
- Pradėkite nuo įdaro: šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Iš masės suformuokite 12 vienodo dydžio gabalėlių, juos sudėkite į skardelę ar lėkštę, išklotą pergamentiniu popieriumi, lengvai suplokštinkte, ir padėkite į šaldiklį, kad gerai sukietėtų (apie 30 min arba ilgiau).
- Pasiruoškite sausainių tešlą: į elektrinio kombaino indą sudėkite sviestą ir cukrų ir išsukite iki labai purios baltos masės (6-8 min). Įmuškite kiaušinį, suplikite vanilę ir valgomuosius dažus, ir toliau plakite dideliais apsisukimais, apie 2 minutes. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir sodą. Sumažinkite mikserio apsisukimus iki minimumo, suberkite birių produktų mišinį į sviesto masę ir maišykite tik tol, kol visi produktai susimaišys.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išklokite pergamentiniu popieriumi 2 skardas. Imkite 1 šaukštą sausainių tešlos ir iš masės suformuokite apvalius rutuliukus (turėtų išeiti 24 rutuliukai). Pusėje rutuliukų nykščiu įspauskite po ertmę. Išimkite sušalusį įdarą ir kuo sparčiau sudėkite po vieną įdaro gabalėlį į rutuliuką su ertme. Tada ant jo dėkite rutuliuką be ertmės, pirštais užlipdydami kraštus taip, kad susiformuotų kamuoliukas. Jį paplokštinkite, pavoliokite baltame cukruje, ir dėkite į skardą. Taip suformuokite likusius sausainius.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, arba kol masė sutvirtės. Išėmę palikite skardoje trumpai pravėsti (5 min). tada išimkite iš skardos ir pilnai atvėsinkite ant grotelių.