Print Recipe
Nekeptas varškės tortas stracciatella su braškėmis
Lengvas ir gaivus tortas, kuriame tobulai dera braškės ir šokoladas. Tikras vasaros džiaugsmas, nes pagaminamas labai greitai, ir nereikia jungti orkaitės!
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis tortai, braškės
Pasiruošimas 20 min
Laikas 10 min
Pasyvus laikas 3 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Torto pagrindui
Varškės masei
Papuošimui
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis tortai, braškės
Pasiruošimas 20 min
Laikas 10 min
Pasyvus laikas 3 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Torto pagrindui
Varškės masei
Papuošimui
Procesas
  1. Viai ingredientai, išskyrus grietinėlę, turi būti kambario temperatūros. Torto formą su nusegamais kraštais (23-25cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi, ant pagrindo sudėliokite biskvitinius sausainėlius.
  2. Želatiną suberkite į mažą puodą, užpilkite 100ml vandens, ir palikite, kad išbrinktų (apie 10 min). Išbrinkusią užkaiskite ant labai nedidelės ugnies ir maišydami kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps (tik neužvirkite, nes tortas gali nesustingti).
  3. Dubenyje sumaišykite varškę su cukraus pudra ir vanile. Ištirpusią želatiną sumaišykite su kefyru, tada šį mišinį supilkite į varškės masę ir viską gerai išmaišykite. Iki standžių putų suplakite grietinėlę, taip pat švelniai įmaišykite į varškės masę. Galiausia suberkite supjaustytas braškes ir šokoladą, ir atsargiai išmaišykite.
  4. Šią masę supilkite ant paruošto pagrindo į torto formą, sulyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą sustingti, apie 3 valandas. Ant sustingusio torto sudėliokite braškes ir pabastykite trupintu šokoladu. Laikykite šaldytuve.
Pastabos

Šiame recepte rekomenduojama naudoti tris kartus sumaltą varškę. Ji labai glotni, itin tinkama tokio tipo desertams. Tačiau man kartais norisi jausti varškės grūdelius, tad aš naudoju tradicinę 9% riebumo varškę, kurią lengvai patrinu šakute.

Recepto šaltinis - Moje Wypieki

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *