Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 10 min |
Pasyvus laikas | 3 val |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Torto pagrindui
- Biskvitinių sausainėlių tiks damų piršteliai, arba panašūs*
Varškės masei
- 500 g varškės riebesnės, sumaltos 3 kartus
- 150 g cukraus pudros
- 2 šaukšteliai vanilės pastos arba 8g vanilinio cukraus
- 16 g želatinos birios
- 100 ml vandens šalto
- 160 g kefyro
- 300 ml grietinėlės 36% riebumo, labai šaltos
- 350 g braškių supjaustytų gabalėliais
- 70 g šokolado juodojo, susmulkinto
Ingredientai
Torto pagrindui
Varškės masei
|
|
Procesas
- Viai ingredientai, išskyrus grietinėlę, turi būti kambario temperatūros. Torto formą su nusegamais kraštais (23-25cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi, ant pagrindo sudėliokite biskvitinius sausainėlius.
- Želatiną suberkite į mažą puodą, užpilkite 100ml vandens, ir palikite, kad išbrinktų (apie 10 min). Išbrinkusią užkaiskite ant labai nedidelės ugnies ir maišydami kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps (tik neužvirkite, nes tortas gali nesustingti).
- Dubenyje sumaišykite varškę su cukraus pudra ir vanile. Ištirpusią želatiną sumaišykite su kefyru, tada šį mišinį supilkite į varškės masę ir viską gerai išmaišykite. Iki standžių putų suplakite grietinėlę, taip pat švelniai įmaišykite į varškės masę. Galiausia suberkite supjaustytas braškes ir šokoladą, ir atsargiai išmaišykite.
- Šią masę supilkite ant paruošto pagrindo į torto formą, sulyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą sustingti, apie 3 valandas. Ant sustingusio torto sudėliokite braškes ir pabastykite trupintu šokoladu. Laikykite šaldytuve.
Pastabos
Šiame recepte rekomenduojama naudoti tris kartus sumaltą varškę. Ji labai glotni, itin tinkama tokio tipo desertams. Tačiau man kartais norisi jausti varškės grūdelius, tad aš naudoju tradicinę 9% riebumo varškę, kurią lengvai patrinu šakute.
Recepto šaltinis - Moje Wypieki