Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 500 g maltos jautienos
- 2 šaukšteliai cukraus rudojo
- 4 šaukšteliai sojų padažo mažiau sūraus (light)
- 2 skiltelės česnako sutrintos
- 2 šaukšteliai imbiero šaknies sutarkuotos
- 50 g džiūvėsių
- 2 šaukštai sezamų sėklų paskrudintų
- 2 šaukštai Gochujang*
Patiekimui
- 4 burgerių bandelės
- baltojo kopūsto plonai supjaustyto
- raugintų agurkų supjaustytų riekelėmis
Padažui
- 5 šaukštai majonezo
- 1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
Ingredientai
Patiekimui
Padažui
|
|
Procesas
- Visus burgerio ingredientus sumaišykite (geriausia rankomis). Šlapiomis rankomis suformuokite 4 burgerius ir padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Įkaitinkite grilį (aš naudoju Big Green Egg) iki 190C (be konvEggtoriaus), ant paprastų grotelių uždėkite špižinę keptuvę, kurią palikite gerai įkaisti. Keptuvę patepkite trupučiu aliejaus, kepkite burgerius kiekvieną pusę maždaug 5-6 minutes, arba kol gražiai apskrus.
- Trumpai pakaitinkite bandelių puseles. Jas ištepkite majonezo ir skrudintų sezamų aliejaus padažu. Ant apatinės bandelės dalies dėkite burgerį, gardinkite raugintais agurkais, plonai pjaustytais traškiais kopūstais ir užvožkite viršutine bandelės dalimi. Valgant galite pagardinti dar trupučiu Gochujang padažo.
Pastabos
*Gochujang - tai korėjietiška aitriųjų pipirų ir miso padažas, ieškokite didžiuosiuose prekybos centruose. Jei neturite, pakeiskite pomidorų padažu ir įberkite čili
Recepto šaltinis - Olive magazine