Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 60 ml Alyvuogių aliejaus (¼ stiklinės)
- 1 svogūnas smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės česnako susmulkintos
- 1 šaukštelis Čili dribsnių
- 1 indelis konservuotų virtų lęšių (400g), nusausintų ir nuskalautų vandeniu
- 210 g džiūvėsių šviežių
- 60 ml pieno (¼ stiklinės)
- 1 kiaušinio baltymas
- druskos, pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite keptuvėje šaukštą aliejaus ir apkepinkite svogūnus, kol taps minkšti. Pabaigoje suberkite česnakus ir dar trumpai pakepinkite. Sudėkite svogūnus į dubenį, ten pat sudėkite likuisus burgerių ingredientus ir sumaišykite. Suformuokite 4 tamprius rutulius, tada juos suplokite ir suformuokite papločius.
- Ant įkaitintų Big Green Egg (ar kitokio kamado tipo grilio) grotelių dėkite špižinę keptuvę ir leiskite jai gerai įkaisti. Patepkite keptuvę likusiu aliejumi ir sudėkite paplotėlius. Kepinkite apie 3-4 minutes, kol viena pusė gražiai apskrus, tada apverskite, pakepinkite porą minučių, uždėkite ant viršaus sūrio riekelę, ir kepinkite dar 2 minutes.
- Pašiildykite bandeles. Patepkite apatinę bandelės dalš humusu (arba kitokiu padažu), ant jo dėkite cukinijų makaronus, tada ant viršaus - pomidorus, ant jų - lęšių burgerius, patepkite juos karamelizuotu čili džemu su romu, ir užvožkite viršutine bandelės dalimi.
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay