Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
keksas
|
Ingredientai
Kekso tešlai
- 250 ml aliejaus (tiks bet koks augalinis, pvz., rapsų)
- 150 g cukraus (man buvo daugoka, galit kiekį mažinti)
- 4 kiaušiniai
- 150 g polentos
- 200 g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 3 šaukšteliai Earl Grey arbatžolių
- žiupsnis druskos
- 2 citrinų nutarkuota žievelė
Citrinų sirupui
- 100 g cukraus (aš naudojau 50g., man pakako)
- 2 citrinų sultys
Ingredientai
Kekso tešlai
Citrinų sirupui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
- Dubenyje suplakite aliejų ir cukrų, tada po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart gerai suplakite. Kitame dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus: polentą, miltus, druską, kepimo miltelius ir Earl Grey arbatžoles bei nutarkuotą citrinų žievelę.
- Keliomis porcijomis įmaišykite sausų ingredientų mišinį į aliejaus ir kiaušinių masę, švelniai išsukdami tik kol susijungs ingredientai. Sukrėskite tešlą į paruoštą kekso formą ir pašaukite kepti. Kepkite 45 minutes, arba kol keksas pakils ir gražiai apsrkus, vidus bus iškepęs.
- Bebaigiant keksui kepti į mažą puodą suberkite sirupui skirtą cukrų ir supilkite citrinų sultis. Užkaiskite ir kaitinkite apie 5 minutes ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps ir sirupas šiek tiek sutirštės (jis turi likti vandeningas, skystas)
- Ištraukite iškepusį keksą iš orkaitės ir dar karštą keliose vietos subadykite mediniu dantų krapštuku (arba labai plonu ir aštriu peilio smaigaliu), tada lėtai pilkite sirupą, leisdami skysčiui įsigerti į kepinį. Palikite atvėsti.