Print Recipe
Citrininis keksas su Earl Grey ir polenta
Keksas su itin ryškiu citrinų aromatu ir earl grey arbatžolėmis. Jei neturite palaidų earl grey arbatžolių, iš bėdos tiks ir iškrapštytos iš arbatos pakelio.
citrinų keksas supjaustytas riekelėmis
Course Desertai
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 45 min
Porcijos
keksas
Ingredientai
Kekso tešlai
Citrinų sirupui
Course Desertai
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 45 min
Porcijos
keksas
Ingredientai
Kekso tešlai
Citrinų sirupui
citrinų keksas supjaustytas riekelėmis
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje suplakite aliejų ir cukrų, tada po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart gerai suplakite. Kitame dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus: polentą, miltus, druską, kepimo miltelius ir Earl Grey arbatžoles bei nutarkuotą citrinų žievelę.
  3. Keliomis porcijomis įmaišykite sausų ingredientų mišinį į aliejaus ir kiaušinių masę, švelniai išsukdami tik kol susijungs ingredientai. Sukrėskite tešlą į paruoštą kekso formą ir pašaukite kepti. Kepkite 45 minutes, arba kol keksas pakils ir gražiai apsrkus, vidus bus iškepęs.
  4. Bebaigiant keksui kepti į mažą puodą suberkite sirupui skirtą cukrų ir supilkite citrinų sultis. Užkaiskite ir kaitinkite apie 5 minutes ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps ir sirupas šiek tiek sutirštės (jis turi likti vandeningas, skystas)
  5. Ištraukite iškepusį keksą iš orkaitės ir dar karštą keliose vietos subadykite mediniu dantų krapštuku (arba labai plonu ir aštriu peilio smaigaliu), tada lėtai pilkite sirupą, leisdami skysčiui įsigerti į kepinį. Palikite atvėsti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.