Print Recipe
Saldžios bulvės pomidorų padaže pagal Ottolenghi
Saldžios batatos ypatingai aromatingame pomidorų padaže tiks kaip vegetariškas patiekalas arba garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų.
vegetariskas saldziu bulviu ir pomidoru patiekalas
Porcijos
asm
Ingredientai
Saldžioms bulvėms
Pomidorų padažui
Porcijos
asm
Ingredientai
Saldžioms bulvėms
Pomidorų padažui
vegetariskas saldziu bulviu ir pomidoru patiekalas
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 240C. Kepimo skardelę išklokite pergamentiniu popieriumi, pasiruoškite aliuminio folijos.
  2. Dubenyje sumaišykite aliejų, klevų sirupą, kardamoną ir kuminą, įberkite ½ šaukštelio druskos ir pipirų pagal skonį. Šiame mišinyje išvoliokote batatų riekeles ir sudėliokite į skardą. Uždenkite sandariai aliuminio folija ir pašaukite kepti 25 min. Nuimkite aliuminio foliją ir kepkite dar 10-12 min., arba kol bulvės bus apskrudę. Išimkite ir atidėkite į šalį.
  3. Per tą laiką pasiruoškite pomidorų padažą. Didelėje gilioje keptuvėje (kuriai turite dangtį) įkaitinkite aliejų, sudėkite česnakus, čili ir žiupsnelį druskos. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol česnakai suminkštės, bet neapskrus. Pusę šio kiekio nupilkite į mažą dubenėlį (kartu aliejaus ir česnakų), atidėkite į šalį.
  4. Į keptuvę su likusiu aliejumi ir česnakais suberkite svogūnus ir kepinkite apie 5 min., kol suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, prieskonius ir 1 šaukštelį laimo žieveilių, įberkite 1 šaukštelį druskos, 1,5 šaukštelio cukraus ir kepinkite viską maišydami apie 5 min. Tada įpilkite 250ml vandens, užvirinkite ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes.
  5. Sudėkite į keptuvę keptas batatas (rudesne puse į viršų). Jos visos gali netilpti, tuomet dėkite vienas ant kitų. Uždenkite keptuvę ir toliau troškinite apie 10 minučių.
  6. Atidėtą aliejų su česnakais sumaišykite su šaukšteliu citrinų sulčių ir krapais. Šiuo mišiniu pašlakstykite troškinį ir patiekite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.