Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Saldžioms bulvėms
- 1 kg saldžių bulvių (batatų) supjaustytų 2,5cm storumo riekelėmis
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1,5 šaukšto klevų sirupo
- ½ šaukštelio malto kardamono
- ½ šaukštelio maltų kuminų
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Pomidorų padažui
- 75 ml Alyvuogių aliejaus
- 6 česnako skiltelės susmulkintos arba supjaustytos riekelėmis
- 2 žalieji čili pipirai (susmulkinti) arba mažiau, jei nemėgstate aštriai
- 2 šalotiniai svogūnai (smulkiai supjaustyti)
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 1 indelis indelis konservuotų pomidorų savo sultyse (400g)
- 1,5 šaukštelio malto kardamono
- 1 šaukštelis malto kumino
- laimas (reikės 1 šaukštelio nutarkuotos žievelės ir 1 šaukštelio sulčių)
- šviežių krapų susmulkintų
- druskos, pipirų, cukraus
Ingredientai
Saldžioms bulvėms
Pomidorų padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 240C. Kepimo skardelę išklokite pergamentiniu popieriumi, pasiruoškite aliuminio folijos.
- Dubenyje sumaišykite aliejų, klevų sirupą, kardamoną ir kuminą, įberkite ½ šaukštelio druskos ir pipirų pagal skonį. Šiame mišinyje išvoliokote batatų riekeles ir sudėliokite į skardą. Uždenkite sandariai aliuminio folija ir pašaukite kepti 25 min. Nuimkite aliuminio foliją ir kepkite dar 10-12 min., arba kol bulvės bus apskrudę. Išimkite ir atidėkite į šalį.
- Per tą laiką pasiruoškite pomidorų padažą. Didelėje gilioje keptuvėje (kuriai turite dangtį) įkaitinkite aliejų, sudėkite česnakus, čili ir žiupsnelį druskos. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol česnakai suminkštės, bet neapskrus. Pusę šio kiekio nupilkite į mažą dubenėlį (kartu aliejaus ir česnakų), atidėkite į šalį.
- Į keptuvę su likusiu aliejumi ir česnakais suberkite svogūnus ir kepinkite apie 5 min., kol suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, prieskonius ir 1 šaukštelį laimo žieveilių, įberkite 1 šaukštelį druskos, 1,5 šaukštelio cukraus ir kepinkite viską maišydami apie 5 min. Tada įpilkite 250ml vandens, užvirinkite ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes.
- Sudėkite į keptuvę keptas batatas (rudesne puse į viršų). Jos visos gali netilpti, tuomet dėkite vienas ant kitų. Uždenkite keptuvę ir toliau troškinite apie 10 minučių.
- Atidėtą aliejų su česnakais sumaišykite su šaukšteliu citrinų sulčių ir krapais. Šiuo mišiniu pašlakstykite troškinį ir patiekite.