Šį receptą pamačiau naujame Bon Apetit žurnalo mumeryje, kai porą dienų ilsėjomės Eilate. Kadangi žurnalas buvo viešbučio, tai neliko nieko kitko, kaip receptą persirašyti ir grįžus namo, aišku išbandyti. Kiek anksčiau skaičiau, kad lęšiai turi daugiau baltymų nei mėsa. Todėl šis vegetariškas patiekalas turėtų patikti net mėsėdžiams:) Na, bet jei jau visai atvirai, tai mano vyras ant viršaus užsipylė kątik pasiprgintų spirgučiu (iš dzūkiškų lašinių, kuriuos neseniai atvežė mano mama – juk čia, Izraelyje, kiaulienos nei su žiburiu nerasi!).
Ingredientų sąrašas gan ilgas – kaip ir dera curry patiekalams, bet ne toks baisus: visi produktai ir prieskoniai greičiausiai yra jūsų šaldytuve arba spintelėje:)
1 šaukštelis sutarkuotos imbiero šaknies
1 česnako skiltelė, sutrinta
1 šaukštelis maltų kalendrų
1 šaukštelis malto kumino
3 šaukštai aliejaus
1/4 šaukštelio kmynų sėklų
1 mažas svogūnas, susmulkintas
1 šaukštas pomidorų pastos, sumaišytos su šaukštu vandens
1 1/4 puodelio žaliųjų lęšių
1/4 šaukštelio maltos kurkumos (ciberžolės)
1 puodelis šparaginių pupelių, supjaustytų gabalėliais
1 puodelis špinatų, sukapotų
1 vidutinio dydžio morka, supjaustyta mažais kubeliais
1 pudelis susmulkintų petražolių (aš dėjau kalendras, nes petražolių neturėjau – puikiai tiko)
1/2 šaukštelio pipirų
Į pastą sutrinti imbierą, kalendros miltelius, kuminą ir 1/4 puodelio vandens. Mažoje keptuvėje įkaitinti aliejų, 5 sekundes paspraginti kmyno sėklas, tada sudėti svogūną. Pakepinti apie minutę. Supilti prieskonių pastą, pakepinti porą minučių, kol vanduo išgaruos, pabaigoje įpilti pomidorų pastą, pakepinti minutę.
Puode sumaišyti lęšius, kurkumą, 5 puodelius vandens ir užvirinti. Puodą pridengti ir virinti apie 20 minučių, kol lęšiai šiek tiek suminkštės.
Pridėti šparagines pupeles, morkas, špinatus, 3/4 petražolių, pipirus ir druską. Virinti dar 15 minučių.
Į lęšius įmaišyti prieskonių pastą ir likusias petražoles. Troškinti dar 5 minutes.
Pateikti su virtais basmati ryžiais ir natūraliu jogurtu.