Jau vien pavadinimas skamba „skaniai”, ar ne?:) Užtikrinu, kad patiekalo skonis – išties dieviškas. O jei dar pridurti tai, kad tai bene vienas lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų patiekalų, nelieka nieko kitko, kaip imti ir patiems ji pasigaminti šios dienos vakarienei. Su taure balto Chardoney…
400g makaronų penne (labai tiktų ir fusilli – tokie panašūs į spyruokles)
1,5 šaukšto aliejaus
1 didelis poras (supjaustyti tik baltą ir švelniai žalią poro dalį)
1 puodelis grietinėlės (kuo riebesnė – tuo skaniau:) bet aš naudojau 10%)
4 puodeliai špinatų, stambiai sukapotų
1/2 puodelio šviežio baziliko lapelių, susmulkintų
Druska, pipirai
Makaronus išvirti al dente. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame ant mažos ugnies pakepinti porus, kol jie visiškai suminkštės (apie 5-7 min). Įpilti grietinėlę ir pavirinti nuolat maišant, kol ši sutirštės (apie 3-4 min.). Suberti špinatus ir dar pavirinti padažą maišant (apie 2 min.).
Išvirusius ir nusausintus makaronus supilti į padažą, gerai sumaišyti, kad pasidengtų padažu (apie 1 min), nuimti nuo ugnies ir įmaišyti šviežią baziliką. Pagal skonį pasūdyti ir pabarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.