Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 5 min |
Pasyvus laikas | 30 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 500 g kvieitnių miltų (geriausia, jei turite 00 kategorijos)
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 šaukštelis smulkios druskos
- 80 g sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
- 150 ml pieno (patariu naudoti riebesnį)
- 150 ml šilto vandens
Ingredientai
|
|
Procesas
- Dideliame dubenyje (patogiausia - virtuvinio kombaino, su uždėtu kablio formos įrankiu) sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, tada sudėkite minkštą sviestą, supilkite pieną ir vandenį ir užminknykite minkštą elastingą tešlą. Pasistenkite paminkyti bent 8-10 minučių, kad aktyvuotųsi glitimas. Suformuokite iš tešlos rutulį, įsukite į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti tešlą bent pusvalandį.
- Kai jūsų Big Green Egg (ar kitoks kamado tipo grilis) jau bus įkaitęs (iki maždaug 200C), uždėkite konvEGGtorių, ir ketaus plokštę** (lygiu paviršiumi), palaukite kol gerai įkais.
- Tešlą padalinkite į 8 dalis. Kiekiveną iškočiokite į kuo plonesnį (2mmplonumo) paplotėlį. Dėkite tešlos paplotėlį ant įkaitusios plokštės ir uždarę grilio dangtį palaukite apie minutę, kol paplotėlis iškeps, tada apverskite kita puse ir leiskite apkepti kitai pusei.
- Įdarykite piadinas savo pasirinktais įdarais, perlenkite perpus, patiekite perpjovę pusiau, arba į daugiau dalių. Atminkite, kad gera piadina - ta, kurioje neperkrauta pernelyg daug įdarų!
Pastabos
*tradiciškai šios itališkos duonos kepamos su taukais, tačiau šiomis dienomis dažnai taukai keičiami minknštu sviestu. Galite išmėginti kepti su alyvuogių aliejumi vietoje sviesto.
**Piadinas galite kepti ir ant picos akmens, tik palaukite, kol jis gerai įkais.
***Jei neturite grilio, piadinas išsikepsite ir sausoje gerai įkaitintoje keptuvėje (rekomenduoju ketaus).