Na tai ką – mėgaujamės toliau cukinijų derliumi?:) Kiekvienais metais galvoju, kad visa kulinarinė fantazija ką veikti su cukinijomis, jau išsemta. Ir kasmet pati nustembu, kad visgi dar ne!:) Ir labai mane džiugina įvairūs nauji atradimai ir beribis tų cukinijų panaudojimo spektras!
Pernai buvau įsisukusi į cukinijų pyragus, užpernai masiškai kepiau cukinijų ir ožkos sūrio galette, dar prieš kokius 3-4 metus įdarinėjau cukinijas tuo, ką rasdavau po ranka (tik dar fotografuoti tada nemokėjau:)) ir kiekvieną sekmadienį pusryčiams kepdavau cukinijų blynelius….
O šiemet atėjo eilė pastai be glitimo:) Jau pristačiau jums cukinijų spagetti, todėl jei jau plėtoti pastos temą – greibkimės cukinijų ravioli gamybos:) Cukinijos man tobulai dera su pomidorais – ir ne tik spalva, bet ir skoniais. Cukinijos apskritai bene mažiausiai „kaprizingos” skoniui, jos dera beveik su viskuo, tinka ir švenėms ir kasdienėms jaukioms vakarienėms. Ypač kai toks mano mėgstamiausių daržovių – pomidorų – sezono įkarštis!!!
Beje, Tymo turguje neseniai atradau vyruką, kuris savo produkciją atveža iš ožkų ūkio šalia Birštono, o tame ūkyje, sako, auga net 200 ožkų!! Rizikuoju išduoti savo paslaptį ir pati negauti savo mėgstamo produkto, bet pasidalinsiu savo priklausomybe, kuriai neatsispiriu: tai ožkų pieno rikota. Na jau švelnumas ir minkštumas – neišpasakyti. Štai šią rikotą ir panaudojau raviolių įdarui:)
P.S. Na ir dar truputį pasigirsiu:) Visą savaitgalį (dar prieš pabjurstant orams) plušau dažydama, glaistydama, gamindama naujus fotografavimo rekvizitus ir besimokydama naujų apšvietimo technikų:) Įvertinkite rezultatus:)









Cukinijų ravioli
4-6 asm.
Pomidorų padažui:
- 4-5 dideli pomidorai, supjaustyti
- kepetas mažesnių pomidorų (dėl grožio:))
- 4 skiltelės česnako
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 large handfulšaukštai balzamiko acto
- šviežių baziliko lapelių
- Druskos ir pipirų
- Cukinijų ravioliams:
- 3 vidutinio dydžio cukinijos
- druska ir pipirai
- 1 stiklinė rikota sūrio
- 1/2 stiklinės sutrupinto feta sūrio
- 1/2 stiklinės sutarkuoto parmezano sūrio
Patiekimui – šviežių baziliko lapelių ir parmezano sūrio
Įkaitinkite orkaitę iki 210C.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į kepimo indą. Pabarstykite česnakais, druska ir pipirais, pašlakstykite aliejumi ir balzamiko actu, pabarstykite bazilikais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min.
Kol pomidorai kepa, labai plonai (mandolina arba daržovių skutikliu) supjaustykite cukinijas, jas pabarstykite trupučiu druskos, kad suminkštėtų.
Sumaišykite įdaro ingredientus. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų. Imkite 5 cukinijos juosteles ir suklokite jas viena ant kitos ant darbastalio taip, kad gautumėte panašią formą į gėlės žiedlapio (kaip nuotraukoje). Į vidurį dėkite įdaro, ir užlankstykite pirmosios cukinijos juostelės dalis vieną ant kitos. Tada lankstykite kiekvienos žemiau esančios juostelės kraštus, kol gausite „raviolį”. Atidėkite į šalį ir suformuokite likusius raviolius.
Sudėkite raviolius ant apkepintų pomidorų ir pašaukite į orkaitę dar 15 minučių. Patiekdami pabarstykite parmezano sūriu ir šviežiais bazilikais.
Recepto šaltinis – Half Baked Harvest
Pingback: Cukinijų suktinukai (cannelloni) su rikota pomidorų padaže – Nidos receptai
Ačiū, Živile!!
Tobulas skonis! Netikėtai lengvas gaminimo procesas ir „seiles varantis” vaizdas :). Jau nekalbant apie Jūsų nuotraukų grožį! Ačiū už idėjas.
Aušra, man rodos dėka tavęs (tavo blog’o) jį kažkada ir atradau:)
AAAAAHHHH!! Half Baked Harvest is always THE BEST!
Labai ačiū, Inga:)
Nuostabios nuotraukos ir, be abejo – receptas!
Ačiū, Žana!:)
Labai gražu! Man visa tai – pasaulinio lygio fotografijos!
…. ir cukinijų patiekalo dėl to dar labiau norisi 🙂 Su tokiais vaizdais galima įnoringus valgytojus įkalbėti daug ką pasigaminti ir palaužti juos sunkiu apsisprendimo momentu 🙂 🙂 😉