Nagi, kaip geriausia susikurti pavasarinę nuotaiką? Žinoma, pasigaminti švelniai žalios spalvos sriubą pagal vieną paprastučių prancūziškos virtuvės recept! Idealiu atveju tokiai sriubai turėtų būti naudojami švieži žirneliai (ir net jų ankštys!), bet šviežių žalumynų dar teks šiek tiek palaukti. Tuo tarpu tobulas rezultatas gausis iš šaldytų žirnelių. Todėl nieko nelaukdami kaiskite puodą šio vakaro Žaliai Puotai!:)
Pavasarinė žalių žirnelių sriuba
2 šaukštai sviesto
1 nedidelis poras, supjaustytas gabaliukais
1 vidutinė bulvė, supjaustyta gabaliukais
1-1.2 litro daržovių arba vištienos sultinio
550g šviežių arba šaldytų žirnelių
4 šaukštai grietinėlės
Druska, grūsti juodieji pipirai
Puode storu dugnu įkaitiname sviestą, jame pakepiname porus ir bulves (apie 5 minutes, nuolat maišom, ir žiūrim, kad sviestas neimtų svilti). Supilam sultinį ir užverdam. Sumažinam ugnį ir verdam kol bulvės suminkštėja (apie 12 min). Supilame žirnelius, ir pavedrdame ant mažos ugnies dar 5 minutes, neuždengę puodo.
Supilame sriubą į blenderį arba suplakame naudodami rankinį mikserį, kartu pasūdydami, pabarstydami pipirų ir įpildami grietinėlę. Supilame atgal į puodą ir dar pakaitiname (tik neužverdame, nes sriuba praras tą skaisčiai žalią spalvą).
Pateikiame su skrudinta balta duona, ir, jei norime, šlakeliu grietinėlės.
Recepto šaltinis: D. Galmiche „French Brasserie Cookbook”.
Į sveikatą, Jolanta!!
Labai skani sriubytė, ačiū už receptą! 🙂
Sėkmės, Giedre:) Man labai smagu, kad naudojatės receptais ir patarimais!!!
Nida, tik šiandien ieškodama žirnių sriubos atradau Jūsų blogą ir beveik jau susidariau eilę receptų, kuriuos gaminsiu 😉 Žirnių sriuba labai labai skani. Sėkmės gaminime, bus ko tokiom nelaibai gamintojom pasimokyt 🙂
Iš tiesų, Egle! Čia gi mėgstamiausias Oliverio junginys – žirneliai ir mėtos:) Ačiū už mintį:)
O jeigu dar mėtų lapelių įtrynus, tai išvis tobula! 🙂