„Anokia čia šaltibarščiai” – sakysite jūs, ir būsite teisūs!!:) O ką daryti, kai namuose nėra burokų?  (beje, aš šaltibarščiams naudoju išskirtinai šviežiai virtus burokus, ir niekada – marinuotus, tad šie nesiskaito) O ką daryti, kai už lango spigina visi +37C, ir nieko šilto nesinori kišti į burną? Tada belieka šokti į daržą, išsirauti keletą ridikų, nusiskinti saują svogūnų ir krapų, pagriebti agurką ir po penkių minučių mėgautis netikrais gaivinančiais „šaltibarščiais”:)

saltibarsciai balti

Balti „šaltibarščiai” (4 asm.)

4-5 dideli ridikėliai (arba atitinkamai mažų)

1 vidutinio dydžio agurkas, arba 2-3 maži agurkai

Po saujelę šviežių svogūnų laiškų ir krapų

1 litras kefyro

4 kietai virti kiaušiniai

Virtų arba apkepintų bulvių – pateikimui

Nieko nėra paprastesnio, nei gaminti šaltibarščius – visi mes tą puikiai žinome! Supjaustome arba sutarkuojame daržoves (man labai talkina mandolina – tik čirkšt ir ridikai bei agurkai pavirsta plonais vienodais „pagaliukais”), sukapojam daržoves, supilame kefyrą, ir viską praskiedžiame vandeniu (čia aš tokį dietinį variantą jums siūlau) arba pienu (mano pusseserė Neringa labai mėgsta šaltibarščius gaminti su pienu). Aš VISADA į šaltibarščius įberiu cukraus, ir tada – druskos. Man šaltos sriubos skonis turi būti subalansuotas, tačiau sūrumas groja pirmuoju smuiku:)

Pateikiame, kaip įprasta, su kietai virtu kiaušiniu ir virtomis bulvėmis (dar geriau – apkepintomis keptuvėje).

salta sriuba su ridikais ir agurkais

Kad tas vasariškas oras nesugestų!:)

Vienas komentaras apie straipsnį "Balti šaltibarščiai su ridikėliais"

  1. vytaute:

    niam niam su ruskynem dariau tai labai skanu kam patinka saltibarsciai apsilankykite sia puslaihttp://www.manonamai.lt/mano-sodas-ir-kiemas/maistas/saltibarsciai-su-ridikeliais.d?id=61067553

  2. Nida:

    Nieko sau!! O aš baltus neseniai atradau, galima sakyt, „iš reikalo”, nes burokėlių nebuvo:) O iš tirkųjų, kažkada Amerikoje išeiviai iš Lietuvos vaišino tokia panašia sriuba, bet ten buvo tik jogurtas ir agurkai, be kiaušinio ir be karštų bulvių…

  3. Dalia:

    Visą gyvenimą iki pat 18 metų valgiau tik baltus šaltibarščius. Su burokėliais pirmą kartą paragavau jau studijuodama Kaune. Tad man balti – tradiciniai 🙂

  4. Nida:

    Niam niam… Rūgštynių neragavau 5 metus, o rabarbarų čia irgi nėra… Niam niam niam…

  5. Dovilė:

    Aš irgi šiandien „baltus” šaltibarščius gaminau, bet su rugštynėm, o ne su ridikėliais. Ir kepiau rabarbarų pyragą.

  6. Nida:

    JAE nebuvau, bet paprastai Izraelis maloniai nustebina visus:) Tikiuosi, galėsiu padėti naudingais patarimais visose srityse, planuojant kelionę:)

  7. odeta:

    Tikrai, taip:) Bet sutarėme, kad kitais metais važiuosime visi kartu „pasičirškinti” ir man jie įrodys, kad Izraelis tikrai ne blogiau, nei JAE:)

  8. Nida:

    Odeta, tavo draugai turbūt turėjo omeny praeitą ketvirtadienį, kai temperatūra 9 val ryto jau buvo +40C:) Aš kaip tik tą rytą turėjau teniso treniruotę, tai maniau, kad iš kortų pati jau neišeisiu:) Bet būtent tokie būna visi 3-4 mėnesiai, nuo liepos iki spalio… Ech, visgi tai – pripratimo reikalas:)

  9. odeta:

    Šį savaitgalį su draugais sodyboje buvome…o tiek tik iš Izraelio sugrįžę, tai pasakojo kaip jūs”čirškate” nuo karščio, juokėsi, kad mūsų pirtis vienas juokas po tokių išbandymų:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *