Krevečių karis su moliūgais ir šafranu
Kremiškas sotus ir aromatingas karis – tikra atgaiva akims ir gomuriui. Tirštas kokosų pieno karis puikiai dera su apkepintomis moliūgo riekelėmis ir šildančiais prieskoniais.
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
45min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
45min
Ingredientai
Kariui
Prieskonių pastai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Ištepkite skardą trupučiu kokosų aliejaus. Moliūgo riekeles sudėkite į skardą, patepkite trupučiu kokosų aliejaus, pabarstykite druska ir pašaukite kepti. Kepkite apie 25-45 min., kol moliūgai bus minkšti ir truputį apskrudę (skirtingos moliūgo rūšys keps skirtingą laiką).
  2. Per tą laiką paruoškite prieskonių pastą: visus išvardintus ingredientus sudėkite į mažą elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki tyrelės.
  3. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą kokosų aliejaus, sudėkite svogūnus ir čili pipirus, kepinkite kol svogūnai pradės skrusti. Sudėkite prieskonių pastą ir dar kepinkite, kol pasklis aromatas. Suberkite šafraną, ⅔ kiekio smulkintų pomidorų, supilkite kokosų pieną ir vandenį. Užvirinkite, dalinai uždenkite puodą ir virkite ant nedidelės kaitros apie 20-25 min, kol padažas sutirštės. Jei matote, kad padažas pernelyg tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens. Pabaigoje pagardinkite viską laimo sultimis (pagal skonį) ir druska.
  4. Sudėkite į puodą krevetes, padidinkite kaitrą ir virkite atidengtame puode apie 4-5 minutes, kol krevetės išvirs. Patikrinkite ar netrūksta druskos, rūgšties. Suberkite likusius pomidorus, jei norite pabarstykite smulkintais čili pipirais (aš dar pagardinau paskrudintais šviežiais kario lapeliais). Į gilesnes lėkštes įpilkite kario ir įdėkite po riekę ar dvi moliūgo. Patiekite su virtais ryžiais ir/arba naan duona.
Pastabos
Recepto šaltinis – Gourmet traveler