Vištienos vertinukai su padažu ir grilintų daržovių salotomis
Australijos MasterChef projekto patiekalas – reikalauja šiek tiek pasiruošimo, tačiau nesigailėsite viską padarę taip, kaip aprašyta. Išties restorano lygio patiekalas, kuris nustebins ir jus pačius.
Porcijos Pasiruošimas
4porc 20min
Laikas
3val
Porcijos Pasiruošimas
4porc 20min
Laikas
3val
Ingredientai
Vištienai ir padažui
Grilio salotoms
Procesas
  1. Užmarinuokite vištieną: supjaustykite apie 4cm dydžio gabalėliais, sudėkite į dubenį, pašlakstykite 2 šaukštais acto su prieskoniais ir pabarstykite 1 šaukšteliu druskos. Pamasažuokite mėsą, kad visi gabaliukai gautų marinato ir palikite marinuotis mažiausiai 30 min (arba pernakt). Kai būsite pasiruošę kepti, suverkite vištieną ant iešmų, nepalikdami tarpų.
  2. Didelėje gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite vištienos sparnelius kartu su svogūnais, kol gražiai apskrus. Tada supilkite vištienos sultinį, suberkite pipirus, lauro lapus, sudėkite česnakus ir čili, užvirinkite ir virkite apie 30-50 minučių. Nukoškite viską per sietelį (viščiuko sparnelių mėsą galite panaudoti kitam patiekalui), o skystį supilkite į didelį puodą ar keptuvę ir virkite neuždengę ant didelės ugnies, kol pusė skysčio nugaruos. Įberkite cukraus, įpilkite šaukštą prieskoniuoto acto, sojų ir žuvų padažus. Paragaukite, ar nieko netrūksta, tada ¼ šio padažo įpilkite į atskirą indą – jo prireiks tepti vištienos vertinukus kepant. Likusį padažą atidėkite patiekimui.
  3. Įkaitinkite grilio groteles. Kukurūzų burbuoles patepkite sviestu, pabarstykite druska. Kepkite ant grotelių (arba keptuvėje) vartydami ir vis tepdami sviestu, kol gražiai apskrus. Atidėkite į šalį. Ant grotelių uždėkite agurkus ir persikus, kepkite kelias minutes, kol jie vietomis apskrus, vaisiai karamelizuosis. Nuimkite nuo grotelių, atidėkite į šalį. Kai daržovės atvės, nupjaukite peiliu kukurūzus nuo burbuolės, supjaustykite gabalėliais agurkus ir persikus, sumaišykite dubenyje kartu su mėtom ir kalendrom, pagardinkite laimo sultimis, druska ir pipirais.
  4. Ant grotelių dėkite vištienos vertinukus (būtų gerai, jei detumėte juos taip, kaip dedasi iešmai šašlykinėje) ir kepinkite nuolat tepdami padažu bei vartydami, apie 10 minučių, arba kol vištiena pilnai iškeps ir gražiai apskrus.
  5. Patiekite vištienos vertinukus su pašildytu padažu, su grilio salotomis ir virtais ryžiais.