Vištienos karis iš Birmos
Birmos musulmonų (rohindžų) gaminamas vištienos karis, kuriame dera viso regiono virtuvės: šiek tiek Indijos, truputis Tailando, ir net lašelis P. Korėjos…
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
30min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
30min
Ingredientai
Procesas
  1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į dubenį, pabarstykite apie ½ šaukštelio druskos, taip pat suberkite ciberžoles, garam masala, maltas kalendras, čili dribsnius, ir viską gerai sumaišę palikite pasimarinuoti, kol gaminsite padažą (galite padėti į šaldytuvą ir palikti marinuotis pernakt).
  2. Didesniame puode (arba gilioje keptuvėje, kuri turi dangtį) įkaitinkite sezamų aliejų ir jame ant vidutinės ugnies kepinkite svogūnus, kol šie visiškai suminkštės (apie 8-10 min). Suberkite česnakus, imbierus (arba galangal*) ir čili pipirus ir dar pakepinkite maišydami minutę kitą. Supilkite žuvų padažą, sudėkite pomidorus su visomis sultimis, įberkite cukraus, užvirinkite ir uždengę pavirkite apie 8 minutes ant nedidelės ugnies.
  3. Sudėkite į puodą vištienąir virinkite toliau, kartkartėmis pamaišydami. Pakaks virti tik tol, kol vištiena taps minkšta ir sultinga (apie 10 min), bet man patinka, kai verda ilgiau ir skoniai susimaišo geriau. Pabaigoje suberkite beveik visas susmulkintas kalendras (arba mėtas), šiek tiek pasilikite dekoracijai, ir dar kelias minutes pavirinkite. Paragaukite, ar netrūksta druskos, saldumo. Beje, jei verdant padažas ima pernelyg tirštėti, įpilkite šlakelį vandens, tik labai nedaug, kad išliktų masė tiršta.
  4. Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę likusiais žalumynais.
Pastabos

*originaliame recepte reiktų naudoti Galangal šaknį. Jos jau būna pirkti Lietuvoje. Jei galangal neturite, naudokite imbiero šaknį