Sicilijos baklažanų troškinys caponata
Saldžiai rūgštus baklažanų ir pomidorų troškinys – nuostabus patiekalas vegetarams arba garnyras prie mėsos bei žuvies.
Porcijos
6porc
Porcijos
6porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  2. Baklžanus supjaustykite maždaug 2 kvadratinių cm dydžio kubeliais. Suberkite juos į didelį dubenį, užpilkite apie 100-150 ml alyvuogių aliejaus, gausiai pabarstykite druska, ir viską išmaišykite. Sudėkite baklažanus į paruoštas skardas vienu sluoksniu, neperkraunant. Kepinkite apie 20-25 min, arba kol jie taps minkšti tarsi šilkiniai.
  3. Kol baklažanai kepa, į didesnį puodą arba gilią keptuvę įpilkite apie 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir suberkite svogūnus kartu su žiupsneliu druskos. Lėtai kepinkite svogūnus apie 10-15 min., arba kol jie taps minkšti ir skaidrūs. Sudėkite salierus ir toliau kepinkite apie 15 minučių, arba kol salierai suminkštės. Sudėkite į puodą pomidorus, viską išmaišykite ir uždengę puodą kepkite apie 20 minučių, arba kol pomidorų odelės ims trūkinėti (jei masė pernelyg sausa, įpilkite šlakelį vandens). Sudėkite apkepintus baklažanus, alyvuoges, kaparėlius, razinas, įberkite cukrų ir įpilkite actą. Gerai viską sumaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies atidengę puodo dangtį apie 15 minučių, arba kol masė sutirštės. Paragaukite ar netrūksta druskos ir palikite pastovėti mažiausiai 2 valandas (geriausia per naktį).
  4. Patiekite caponata šiltą arba kambario temperatūros, pabarstę smulkintomis petražolėmis ir paskrudintomis kedrinėmis pinijomis.
Pastabos
Recepto šaltinis – Olivia Cavalli, Stagioni