Tai bene universaliausias užkandis, kuris tiks tiek prie mėsos patiekalų, tiek su paskrudintos duonos riekele, paskaninta trupučiu česnako. Taip paruoštos paprikos gali stovėti šaldytuve iki savaitės, kuo ilgiau marinuojasi, tuo skanesnės
Tai bene mano mėgstamiausias morkų paruošimo būdas! Beje, lygiai taip galima ruošti ir kitas daržoves – burokėlius, bulves, baklažanus, pastarnokus, moliūgus, cukinijas… Čermula padažas suteiks keptoms daržovėms skonio gaivumo. Tai gali būti garnyras prie mėsiškų ar žuvies patiekalų arba atskiras vegetariškas valgis (patiekite jį su feta arba ožkos sūriu, į kuskusą galite įmaišyti avinžirnių!)
Saldžiai rūgštus baklažanų ir pomidorų troškinys – nuostabus patiekalas vegetarams arba garnyras prie mėsos bei žuvies.
Greitai pagaminamas patiekalas, kuris tiks ir šventei. Galima pasiruošti iš anksto, paketėlius paliekant tik iškepimui orkaitėje.